DOLAR 32,5905 0.2%
EURO 35,1071 0.22%
ALTIN 2.442,730,42
BITCOIN 21770682,67%
İstanbul
19°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Melih Gökçek yine salladı ama tutturamadı
5440 okunma

Melih Gökçek yine salladı ama tutturamadı

ABONE OL
Ekim 19, 2023 21:52
Melih Gökçek yine salladı ama tutturamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kendinden sıkça söz ettiren Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hamas-İsrail savaşında da bu paylaşımlarına devam etti.

VİDEO FİLİSTİN’DE DEĞİL 2022 YILINDA İDLİB’TE ÇEKİLMİŞ

Melih Gökçek, İdlib’teki mülteci kampında kaydedilen bir videoyu “Dinlerken yüreğim parçalanıyor kahrolasın İsrail” notuyla görüntüler Filistin’de kaydedilmiş gibi sosyal medya hesabı X’den paylaştı.

Videodan alınan ekran görüntüleriyle tersine görsel arama yaptığımızda videonun hem eski tarihli hem de İsrail Hamas savaşı ile ilgili olmadığı görülüyor.

Video, haber sitelerinde “Suriyeli kız çocuğu: Bizim suçumuz ne ki üşüyoruz!” başlığı ile yer bulmuş. Videonun ilk haberleştirildiği tarih ise 7 Aralık 2022.

Haberin detaylarında videonun İdlib’de bir mülteci kampında kaydedildiği bilgisi yer alıyor. Babasını savaşta kaybettiğini söyleyen kız çocuğu, kampta uyurken üşüdüğünü ve aç uyuduğunu aktarıyor.

Mülteci kamplarında yaşayan yerinden edilmiş Suriyeliler, ısınma, sanitasyon, içme suyu ve temel sağlık hizmetlerine yetersiz erişim nedeniyle zorlu koşullarla karşı karşıya kalıyor. Birleşmiş Milletler’e göre Suriyelilerin yüzde 90’ı artık yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve 12,4 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor.

Save The Children platformu, 15 Mart 2023 itibariyle Suriye’de yaklaşık 6 milyon çocuğun savaşta doğduğunu ve bir milyon çocuğun da komşu ülkelerde mülteci olarak dünyaya geldiğini aktarıyor.”

Teyit.org konuya ilişkin yaptığı incelemede şu ifadeleri kullandı:

“7 Ekim 2023’te başlayan İsrail Hamas Savaşı hakkında sosyal medyada birçok şüpheli bilgi dolaşıyor. Paylaşımlardan birinde, videodaki çocukların İsrail Hamas savaşı nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlattıkları öne sürüldü.”

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA DAHA ÖNCE DE ÇUVALLAMIŞTI

Gökçek’in daha önce ‘Vahşi İsrail askerleri Filistinli bir baba ve çocuğu Tankla araçlarında ezdi’ diyerek paylaştığı fotoğrafın Çorlu’daki bir trafik kazasına dair olduğu ortaya çıkmıştı. Gökçek Filistin yapımı bir kısa filmin perde arkasını ise ‘İsrail tiyatrosu‘ notuyla paylaşmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.