DOLAR 32,5002 0.03%
EURO 34,8454 -0.07%
ALTIN 2.501,360,70
BITCOIN 20883471,25%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pet Şişeler paralı mı olacak artık? Poşetten Sonra Pet Şişeler de Ücretli Oluyor
906 okunma

Pet Şişeler paralı mı olacak artık? Poşetten Sonra Pet Şişeler de Ücretli Oluyor

ABONE OL
Mayıs 26, 2022 09:01
Pet Şişeler paralı mı olacak artık? Poşetten Sonra Pet Şişeler de Ücretli Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ücretli poşet uygulamasından sonra yeni bir düzenleme daha geliyor.

2019 yılına girilmesi ile birlikte marketlerde artık poşetler 25 kuruşluk ücrete satılmaya başlanmıştı. Sıfır atık projesi kapsamında yapılan bu düzenlemenin ardından yeni bir uygulama daha geliyor. Edinilen son bilgilere göre artıkpet şişelerdeücretlidepopzito uygulamasına gidilecek. Söz konusu yeni düzenlemenin 2022 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

 

 

Alışverişlerdeücretli poşetuygulamasının ardındandepozitolu pet şişesi uygulaması da hayatımıza girecek. 2022 yılından itibaren pet şişelere depozito uygulaması için çalışmalar başlatıldı. Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılacak yeni düzenleme için çalışmalar devam ediyor.

 

 

DEPOZİTO MERKEZLERİ KURULACAK

Perakende satışlarda, plastik pet şişelere yönelik depozito uygulaması için geri sayım başladı. Plastik pet şişelerin geri dönüşümü için depozito merkezleri kurulacak.

 

 

FİYATLAR ARTACAK

Plastik pet şişelerin en yaygın kullanıldığı alan içecek sektörü. Bu nedenle söz konusu uygulama aynı zamanda içecek sektöründe fiyat artışına da neden olacak. Bu durum, tüketicinin aleyhine olması nedeniyle pazarda oluşabilecek bir daralma, üreticileri tedirgin etmeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.