DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20584603,43%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır? 2022 Bakiye Sorgulama
615 okunma

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır? 2022 Bakiye Sorgulama

İBB sosyal yardım Kartı 600 TL 2022, İBB sosyal yardım kartı nasıl alınır, sosyal yardım Kartı ne zaman yüklenecek 2022, İBB sosyal yardım kartı yorumları, 2022 İBB sosyal yardım kartı ne zaman yüklenecek, Ankara sosyal yardım Kartı ne zaman yüklenecek 2022, İBB sosyal yardım kartı 600 TL, İstanbul yardım kartı son dakika 2022, ibb sosyal yardım kartı bakiye sorgulama e-devlet gibi konular hakkında tüm bilgiler yazımızda.

ABONE OL
Ekim 28, 2022 22:19
İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır? 2022 Bakiye Sorgulama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB sosyal yardım Kartı 600 TL2022, İBB sosyal yardım kartı nasıl alınır, sosyal yardım Kartı ne zaman yüklenecek 2022, İBB sosyal yardım kartı yorumları, 2022 İBB sosyal yardım kartı ne zaman yüklenecek, Ankara sosyal yardım Kartı ne zaman yüklenecek 2022,İBB sosyal yardım kartı 600 TL, İstanbul yardım kartı son dakika 2022, ibb sosyal yardım kartı bakiye sorgulama e-devlet gibi konular hakkında tüm bilgiler yazımızda.

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır? 2022 Bakiye Sorgulama

İBB Sosyal Yardım Kartı 600 TL Nasıl Alınır?

İstanbul ilimiz genelinde birçok düşük gelirli vatandaşa çeşitli yardımlar sağlanmıştır. Sosyal hizmetler müdürlüklerinin verdiği İBB 2022 sosyal yardım kartı ile birçok aile farklı marketlerde alışveriş yapabiliyor. Elbette bu yardım kartlarında gizlilik esastır, yani kartlar kişiler ifşa edilmeden verilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için sunduğu sosyal yardım kartı iki farklı şekilde alınabiliyor. Biri telefonla, diğeri ise bireysel uygulamalardır.

 

 

 

İBB, 2014 yılına kadar yoksul ailelere yardım paketleri dağıtırken, 2014’ten sonra kart dağıtımına başladı. Bu sayede insanlar ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarını satın alabiliyor. İBB 2022 sosyal yardım kartı nasıl alınır? Limit nedir?

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı 600 TL

İbb sosyal yardım kartı 600 TL: 300 TL, 400 TL, 600 TL gibi farklı limitleri bulunan bu kartların limitleri; kime verileceğine göre değişmektedir. Örneğin tek kişi yaşayan ve işsiz kişilere 300 TL içeren yardım çeki verilirken kalabalık ailelere ise 600 TL limitli kartlar verilebilmektedir.İBB sosyal yardım kartı 600 TL olarak verilebilmesi kişiden kişiye değişmektedir. Ancak İBB sosyal yardım kartı limiti hakkında bilgiye yazımızın devamında yer almaktadır.

 

 

2022 İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır?

İstanbul Belediyesi’nin İstanbul’da yaşayan yoksul ailelere verdiği yardım kartını alabilmeniz için belirli şartlara sahip olmanız gerekmektedir.

  • Sigortalı bir işte olmayan dul kadınlara ve çalışmayan kadınlara verilir.
  • TC. Vatandaşlar bu kartı alabilir. Ama maaşın olmamalı.
  • Hanenin herhangi bir ferdinin sigortalı bir işi varsa ancak gelir hane halkı için yeterli değilse, o ailelere verilir. Bu nedenle, büyük aileler bu kartı edinebilir.
  • Kişilerin sağlık sorunları çalışmalarını engelliyorsa kart başvurusunda bulunabilirler.
  • Sosyal yardım kartı başvurusu süresinden itibaren kişinin taşınır veya taşınmaz malı bulunmaması gerekmektedir.

 

 

Belediye bu şartları sağlayanların onayını verecektir. Elbette öncelikle başvuru sahipleri üzerinde gerekli araştırma ve incelemeler yapılır. Burada insanlar, yoksulluk durumları ortaya çıktığında kartı alabilirler. Ancak asılsız iddialarda verilmemekte ve başvuruda olumsuzluklara neden olmaktadır. Talebin işleme alınması yaklaşık 6 ila 8 ay sürebilir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Maddi Yardım Başvurusu 2022 konusu hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

İBB sosyal yardım kartı almak isteyenler için de belli koşullar bulunmaktadır. Bu koşulları sağlayanlar kartı almaya hak kazanır. Bir İBB sosyal yardım kartı başvurusu için koşullar;

  • İBB kartı için başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • Kişinin içinde herhangi bir varlığı olmamalıdır.
  • SSK ve diğer emeklilik fonları gibi sosyal kurumlardan maaş almamalıdır.
  • İBB kartı için insanların İstanbul’da yaşaması gerekiyor.
  • Bu kartı alacak kişinin yoksulluk belgesine sahip olması gerekmektedir.

 

 

 

İBB Kartı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İBB kart başvurusu yapmak istiyorsanız, öncelikle İBB kart başvurusu için gerekli belgeleri toplamanız gerekmektedir. Bu belgeler;

  • İstanbul’da yaşadığınızı gösteren ikamet belgesi,
  • Yoksulluk belgesi (muhtarlardan alınır)
  • Dul eşler kartı talep ederlerse eşin ölüm belgesi,
  • Sağlık sorunları nedeniyle çalışamayanların iş göremezlik belgesine sahip olmaları gerekir.
  • İBB kartı alacak kişilerin hane halkı kimlik belgeleri istenmektedir.
  • Sigortalı olarak çalışmayan kişiler, sigortalı olmadıklarını belgeleyen bir belge almalıdır.

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Limiti Ne Kadar?

İBB sosyal yardım kartının limiti 2022 yılı için 3 farklı grupta toplanmıştır. Buradadüşük, orta ve yüksek limitlervardır. İBB sosyal yardım kartı limiti:

  • Alt limitin miktarı:50 TL,
  • Ortalama limit miktarı:100 TL,
  • Üst limit tutarı:150 TL‘dir.

 

 

Sınırlar, ailenin diğer gelirine ve ailedeki kişi sayısına bağlı olarak değişir. Kart başvurusu yapıldıktan sonra kişilerin gelir durumu sürekli takip edilmektedir. Durumu düzelen vatandaşlar için indirim limiti yapılırken, durumu kötüleşenlerde limit artırılıyor.

İBB Sosyal Yardım Kartı Limit Sorgulama

Sosyal yardım İBB kart limitini bularak, işlemi yaparak kartınızda kalan limiti kolayca öğrenebilirsiniz. Telefonla da sosyal yardım kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. İletişim kurabileceğiniz telefon numaraları;0211 444 00 93 ve ALO 153hattıdır. Bu numaralar İstanbul’un tüm ilçeleri için geçerlidir. Limitlerin araştırılması ve başvuru için verilen bu numaralardan yardım alabilirsiniz.

 

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Yüklenecek? 2022

Kart başvurusu yaptıysanız, öncelikle koşullarınız dikkate alınacaktır. Belgeler tamamlandığında aramalar gerçekleştirilir. Bu araştırma, ihtiyaç sahiplerine doğru bir şekilde ulaşmayı ve sahte iddiaları tespit etmeyi amaçlamaktadır.İBB sosyal yardım kartının ne zaman yüklenecek 2022sorusunun cevabına baktığımızda ise birinci şahıs kontrolleri yapılıyor ve daha sonra ihtiyacı olanlara kart teslim ediliyor. Bu dönem 4 ila 5 ay sürebilir.

 

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Kapatılma Sebebi Nedir?

İBB sosyal yardım kartının kapatılması gibi sorunlar varsa nedenleri araştırılmalıdır. Bunun en yaygın nedeni, her yıl düzenli aralıklarla kart sahiplerine gelir araştırması yapılmasıdır. Bu süre zarfında kart geçici olarak kapatılabilir. Yine geliri yüksek olanların kartları kapatılabilir. Ancak muhtaçların geliri azalmışsa kart limitleri artırılarak muhtaçlara iade edilir.

 

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Hangi Marketlerde Geçerli?

İBB sosyal yardım kartı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalı yerlerde geçerlidir ve ayrıca yardım kartını okuyabilen POS cihazı bulunmaktadır.İBB yardım kartı geçerli olan yerler:

  • ŞOK
  • Carrefour
  • Ucz
  • KİM
  • Happy Center
  • Migros
  • Onur Market
  • Rammer
  • Çağrı

olarak listelenmiştir. Bu marketlerde kart limiti kadar alım yapmak mümkündür.

 

 

 

İBB Kartları Yattı mı? 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen tarihte düzenli bir şekilde her ay karta para yüklenir. İBB sosyal yardım kartı 600 TL ödemeleri yapılacaktır.

 

 

İBB Sosyal Yardım Kartı Kimlere Verilir?

İBB sosyal yardım alacak işinin muhtaçlığı saptanırsa İBB sosyal yardım kartı başvuruların ardından verilmektedir.İBB kartı kimlere verilir:

  1. Eşi vefat etmiş kişiler,
  2. Geliri olmayan kişiler,
  3. Ailede kişi sayısı fazla olan aileler,
  4. Mal varlığı olmayan kişiler,

İBB kartını alabilmektedir. Bu şartların aksi ispat edilirse kart verilmemektedir.

 

 

 

İBB Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

İBB kart başvurusu nasıl yapılır: başvurular 2 şekilde gerçekleşmektedir. Bunlar şahsen ve telefon aracılığıyla yapılmaktadır.

İBB kart başvurusu şahsen:İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne, Aile Hizmetleri Müdürlüğünün Kadın Koordinasyon Merkezlerinde, Muhtarlıklarda ve Sivil Toplum Kuruluşlarında gerçekleşir.

İBB kart başvurusu telefon:0212 444 00 93 numaralı İBB Başkanlığını veya ALO 153 numaralı beyaz masayı arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.