Google Keşfet Nedir, Nasıl Açılır? İyi Haber - iyihaberim.com
DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 22911502,09%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google Keşfet Nedir, Nasıl Açılır?
391 okunma

Google Keşfet Nedir, Nasıl Açılır?

ABONE OL
Ekim 29, 2022 21:39
Google Keşfet Nedir, Nasıl Açılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Keşfet Eylül 2018 tarihinde kullanıma sunulan bu özellik, geçmiş Google aramaları çerçevesinde kullanıcılara içerik önerir. Böylece ziyaretçilere konu hakkında öneriler göstererek yardımcı olur. Site sahiplerine de içeriklerinin internette daha fazla görünmesine olanak tanır.

Bu kapsamda sadece haber ve blog siteleri yer almaz. Aynı zamanda e-ticaret siteleri de vardır. Bu bakımdan doğru bir şekilde aradığınız içerikler ile ürünlerinizi hedef kitlenize daha kolay ulaştırabilir, satışlarınızı da arttırabilirsiniz.

Google Discover ‘a çıkmak için birçok etmen olsa da en önemlileri şu şekilde gösterilebilir;

  • Kaliteli ve ilgi çekici içerikler hazırlama
  • Mobil uyumluluk
  • Resim ve video içerikleri

Böylece oluşturduğunuz içeriklerin, dolayısıyla sitenizin görünürlük oranını arttırmanız mümkündür. Google mobil uygulaması üzerinden çalışmakta olup Android ve iOS ile giriş yapıldığında, feed olarak içerikler karşısına çıkar. Bunlar elde edilen verilere dayanmakta olup istediği takdirde ziyaretçi tıklayarak buraya tıklayabilir.

Google Discover

Google Keşfet Nasıl Açılır?

Google keşfet nedir

Google Keşfet pratik bir kullanıma sahiptir. Ancak daha önce bunu kullanmayan kişiler, Google Keşfet nasıl açılır için ne yapması gerektiğini bilmeyebilir. Eğer aşağıdaki yer alan işlemler incelenirse, gerekli sonuçlar alınabilir;
Android ya da iOS işletim sistemli telefonlardan Google sitesine girilir.

  1. Adreste çıkacak sol üst menüden, ayarlar üzerine dokunulur.
  2. Karşınıza çıkacak keşfet altında yönet sekmesine dokunulur.
  3. İlgi alanlarına girildikten sonra yeni konuları takip etmek için gerekli işlemler yapılır.
  4. Bu sayede gerekli sonuçlara anında ulaşmanız mümkündür.

Google Keşfetin Avantajları Nelerdir?

 

google keşfet nedir nasıl çıkılır

 

Google Keşfet açma hem site sahiplerine hem de ziyaretçilere büyük avantajlar sunar. Eğer siteniz varsa, keşfet doğrudan sunduğunuz hizmetlere ya da yazılarınıza ilgili kişilere görünmeniz anlamına gelir. Böylece alacağınız tıklama ve görüntülemeler daha fazla olacaktır.

Bu durum kısa süre sonra SEO’yu da etkileyecek, böylece daha yukarıda görünmenize yardımcı olacaktır. Böylece sitenize alacağınız doğal trafik de artar. Ayrıca keşfet ekranı ziyaretçilere de ilgili oldukları konu hakkında onlarca seçenek sunar.

Böylece zorluk çekmeden gereksinimlere kısa sürede ulaşma avantajı sunar. Eğer kaliteli ve profesyonel içerikler sunarsanız, markanızı hedef kitlenize daha iyi tanıtabilirsiniz. Böylece bir güven de elde edebilirsiniz.

Google Keşfet’e Nasıl Çıkılır?

Google keşfet nedir nasıl çıkılır

 

Keşfet Google hem yeni hem de eski sitelere daha fazla kullanıcıya ulaşma seçeneği sunar. Buraya çıkmak istiyorsanız, dikkat etmeniz önerilen bazı konular şöyledir;

  • SEO‘ya önem verin.
  • Kolay okunabilir ve bilgilendirici içerikler hazırlama
  • Hedef kitlenin ilgisini çeken içerikler hazırlama
  • İçerikleri planlama ve düzenli şekilde paylaşma
  • Trend içerikler hazırlama
  • İçeriklerde görsel kullanın
  • Kaliteli görseller tercih edin
  • Marka tanınırlığını arttırmak için özel içerikler hazırlama
  • Tarih, yazar, özet ve yorumla ilgili alanlara yer verme
  • Eğer keşfet Google alanına çıkmak istiyorsanız, bunlara özen göstermek tavsiye edilir.

Kaliteli Ve İlgi Çekici İçerikler Oluşturun

Eğer sitenizi ve içeriklerinizi keşfete çıkarmak istiyorsanız sitenizin amacı ve içeriklerin konusu fark etmeksizin kaliteli bir şekilde hazırlamanız gerekir. Bu bakımdan okuyan her kişi kolay anlamalı, hiçbir zorluk çekmemelidir.

Google keşfet açma ile böylece daha iyi sonuçlar alınabilir. Ayrıca içerikte anlatılan konu tam olarak ele alınmalı, doyurucu bilgiler sunmalıdır. Böylece daha fazla ziyaretçiyi memnun etmeniz mümkündür. Bu durum aldığınız etkileşim sayılarını da olumlu şekilde etkiler.

Ayrıca yazınızda kullandığınız dilin kurallarına ve gramerine de özen gösterilmelidir. İster Türkçe, ister İngilizce veya farklı bir olsun yazım kurallarına dikkat edilmelidir.

Mobil Uyumluluk

Mobil cihazlardan internet kullanımı oldukça yaygındır. Bu bakımdan mobil uyumlu bir siteye sahip olmak ciddi bir öneme sahiptir. Böylece insanlar sitenizi istediğini zaman istediği yerde ziyaret edebilir. Ürün satıyorsanız bunları dilediği yerde satın alabilir

Google Discover’a çıkmak için sitenizi mobil uyumlu hazırlamak, oldukça önemli bir maddedir.

Resim Ve Video Kullanın

Yazınızın konusu ne olursa olsun sadece metin kullanmak insanlara sıkıcı gelir. Kimse uzun bir yazıyı okumayı sevmez. Bu nedenle başlıklara ek olarak yer yer konuyla alakalı resim ve video kullanmak daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olur.

Özellikle e-ticaret sitelerinde bu durum ürünlerin satın alınma olasılığını da arttırır. Böylece keşfet Google için alınan sonuçlar da yükselir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.