DOLAR 32,6296 0.25%
EURO 34,8795 0.41%
ALTIN 2.422,89-0,39
BITCOIN 21828633,34%
İstanbul
19°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emekli promosyonlarında sözleşme detayına dikkat! Para iadesi talep edilebilir!
445 okunma

Emekli promosyonlarında sözleşme detayına dikkat! Para iadesi talep edilebilir!

Banka promosyonları konusunda uyarılarda bulunan Avukat Özge Çelik, vatandaşların hesaplarını taşıdıkları banka ile yaptıkları promosyon sözleşmesinin unsurlarını dikkatle değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

ABONE OL
Ekim 17, 2022 21:22
Emekli promosyonlarında sözleşme detayına dikkat! Para iadesi talep edilebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların maaş veya emeklilik hesabını başka bir bankaya devrettikten sonra terfi hakkıyla ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta olduğunu söyleyen Avukat Özge Çelik, emekli vatandaşlara çok önemli bir uyarıda bulundu. Bankaların promosyon ödemeleri ile ilgili son teklifleri güncellediklerini ve bunu da bankaya daha fazla müşteri çekebilmek için yaptıklarını belirten Çelik, vatandaşların kendileri için en cazip teklifi sunan kurum için tercih etme sırasında en çok dikkat etmesi gereken konunun aslında promosyon sözleşmesi olduğunu söyledi.

 

PROMOSYON İADESİ İSTENEBİLİR

 

Hesap havalesi yapılırken, hesabın aktarıldığı banka ile promosyon koşullarına ilişkin sözleşmenin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini anlatan Özge Çelik, “Çünkü banka hesabı taşıyan bir müşterinin vefatı durumunda şeyet sözleşme şartları yeteri kadar okunmadan imzalanmışsa sözleşmede ‘bankaca ödenen promosyonun, banka tarafından iadesinin istenebileceğine’ şeklinde bir hükmün bulunabileceğini söyledi.

 

Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Avukat Özge Çelik, imzalamış oldukları sözleşmelerde böyle bir hüküm yoksa ilgili sözleşmede bankanın müşterisinin ölümü halinde, varislerinden veya maaşını sağlayan kuruluştan ‘Promosyonun iadesi‘ni talep etmeyeceğini aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.