DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8180 0.19%
ALTIN 2.507,530,94
BITCOIN 21103113,26%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Bakan Varank TOGG İçin Fiyat Vermedi Fiyat Aralığı Çizdi
378 okunma

Bakan Varank TOGG İçin Fiyat Vermedi Fiyat Aralığı Çizdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli araba TOGG ile ilgili 'İlk günden C segment araçlarla rekabet edecek fiyatlarla piyasaya çıkacak. Vatandaşlarımız buna göre fiyat marjını kafalarında oluşturabilirler' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Ekim 25, 2022 21:27
Bakan Varank TOGG İçin Fiyat Vermedi Fiyat Aralığı Çizdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bu işin siyasi tarafı yok ama kendileri bu işi siyasi görüyor olabilirler”

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk’te Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy’un canlı yayın konuğu oldu.

Varank’ın yayın sırasındaki açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

‘Biz aslında Türkiye’nin milli projelerinin, teknolojik projelerinin siyasetin malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Bu tavır içinde iken, CHP lideri ve İYİ Parti liderini davet etmemiz gerektiğini düşündük. Sadece onları değil CHP ve İYİ Partili milletvekillerini de davet ettik. Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız bugün de şahitlik etsinler istedik. Gerçekten gösterdikleri hoş bir tavır değil. Daha önce şirkete sorduk, ‘davet etmek ister misiniz’ diye. Onlar da ‘sayın bakanım sizin davet etmeniz daha şık olur’ dediler. Kendilerine davetiyeyi gönderdik. Bu işin siyasi tarafı yok ama kendileri bu işi siyasi görüyor olabilirler.

 

Deneme üretimleri başladı. Cumartesi günü banttan inmiş araçları sayın Cumhurbaşkanımız tanıtımı olacak. Seri üretimden çıkmış aracın hemen satılması anlamına gelmiyor. Hedef süre 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması. İlk çeyrekte hedef yaklaşık 17-18 bin araç üretebilmek. 29 Ekim’de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcını yapmış olacağız. Vatandaşta oluşan heyecandan gerçekten çok memnunuz. Bu kadar heyecan verici projeye muhalefet liderlerinin gelmemesini vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.’

“Mart’ta satışlar başlayacak. Bugünden fiyatı söylemek ne kadar mâkul, takdirinize bırakıyorum”

 

 

 

Bakan Varank, yerli otomobilin fiyatıyla ilgiyse şunları dedi:

‘Dünyada elektrikli otomobillerin başaranların sayısı çok az. Kısa sürede bu işin buraya gelmiş olması başlı başına bir başarı. İlk günden beri şirketin söylediği, bizim de onların ağzından dile getirdiğimiz bir husus var, şirket şunu söylüyor biz C segmentle Türkiye’deki pazardan pay almaya çalışacağız. Şu anda benzinli ya da dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz de piyasaya girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mart’ta satışlar başlayacak. Bugünden fiyatı söylemek ne kadar mâkul, takdirinize bırakıyorum. İlk günden beri C segment araçlarla rekabet edecek. Vatandaşlarımız buna göre fiyatı kafalarında oluşturabilirler.

Elektrikli araçların idame ettirilmesi çok daha kolay. Benzinli ya da dizel araçlardaki parçalardan çok daha az parçaya sahibiz. Çok daha az servise götürerek bu araçları idame ettirebilirsiniz. Yakıt masraflarına baktığınızda, eğer akşam eve gittiğinizde standart pile takarak şarj ediyorsanız 10’da 2’ye kadar düşebiliyor. Servise daha az gidecek. Bu manada TOGG burada servisle ilgili anlaşmalarını kendisi şu anda yapabiliyor. Şarj istasyonlarıyla ilgili özellikle yüksek hızlı şarjlarla ilgili destek programı başlattık.’

 

Kaynak https://onedio.com/haber/bakan-varank-yerli-otomobilin-fiyati-hakkinda-konustu-1102635

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.