DOLAR 32,6163 0.28%
EURO 35,1975 0.2%
ALTIN 2.442,870,43
BITCOIN 21776202,60%
İstanbul
19°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi! Ek MTV sonrası bir vergi daha geliyor!
317 okunma

Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi! Ek MTV sonrası bir vergi daha geliyor!

Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi! Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden sonra, yeni yıla sayılı günler kala yeni bir ek vergi daha geliyor. İşte detaylar…

ABONE OL
Aralık 30, 2023 15:36
Araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi! Ek MTV sonrası bir vergi daha geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ardından, 2024’e yaklaşırken araç sahiplerini zor durumda bırakacak yeni bir ek vergi geliyor.

Orta Vadeli Program’ın açıklamalarına göre, Karbon Vergisi niteliğindeki bu yeni vergi, araç sahiplerini finansal olarak daha da zorlayacak.

ARTIK BU VERGİ ÖDENECEK

Avrupa Birliği’nin ithal ettiği karbon ayak izine sahip ürünlere uygulamayı planladığı bu vergi, demir-çelik, çimento, cam, seramik ve plastik sanayilerini önemli ölçüde etkileyecek. Bu durum, sektörler arasında ciddi maliyet artışlarına ve rekabet dezavantajlarına neden olacak.

Orta Vadeli Program’da yer alan ifadeler, Karbon Vergisi’nin gözden geçirileceğini ve ekonomik ve sosyal etkilerinin analiz edileceğini belirtiyor.

Verginin etkilerini azaltmak ve mücadeleyi sürdürmek amacıyla enerji tüketiminde verimliliği artırmaya yönelik vergi uygulamalarına devam edileceği ifade edildi.

KARBON VERGİSİ (KAV) NEDİR VE NASIL HESAPLANIR?

Karbon Vergisi, küresel olarak iklim değişikliğiyle mücadele amacı güderek geliştirilen bir vergi modelidir. Petrol, doğalgaz, kömür, linyit ve diğer ürünlerin üretimi, ithalatı ve satışı sırasında ortaya çıkan sera gazı emisyonlarına dayanarak hesaplanır.

 

Ürünün karbon ayak iziyle orantılı olarak belirlenen bu vergi, Türkiye’de üretilen ve ithal edilen ürünleri kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Bu durum, çeşitli sektörlerin yenilenebilir enerji teşviklerine veya müeyyidelerine yönelik çalışmalara odaklanmasına yol açabilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.