DOLAR 32,1986 0.04%
EURO 35,1341 0.03%
ALTIN 2.465,55-0,08
BITCOIN 21145511,16%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yılın ilk kar tatili haberi geldi: İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu
299 okunma

Yılın ilk kar tatili haberi geldi: İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu

ABONE OL
Ocak 9, 2024 16:39
Yılın ilk kar tatili haberi geldi: İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarının ardından kar yağışı kendini Marmara Bölgesi’nde hissettirdi. Doğu Marmara’daki şiddetli kar yağışı nedeniyle Tekirdağ’da eğitime ara verildi. Birçok il için ‘tedbirli olun’ uyarısı yapılırken Ankara için ayrı bir parantez açıldı. Çanakkale Boğazı için de önlemler alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi’nde beklenen kar yağışı başladı. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa’da kar yağışı etkili oluyor.

Tekirdağ’da eğitime ara

Doğu Marmara’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Tekirdağ’da eğitime ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Sağanak ve kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde 10 Ocak Salı günü eğitime ara verilmiştir” denildi.

Ankara için ayrı bir parantez

Meteoroloji, Ankara için ise ‘çok kuvvetli kar yağışı’ uyarısı yaptı. MGM’nin açıklamasında, “Ankara ve çevrelerinde 10 Ocak Salı günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Kar kalınlığının 20-50 cm olması beklenmektedir. Bu nedenle, 10-11 Ocak tarihlerinde Ankara ve çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale Boğazı’nda önlemler alındı

Çanakkale Boğazı’nda da kar yağışı nedeniyle önlemler alındı. Boğaz’da gemi trafiği olumsuz etkilenebileceğinden, gemilerin dikkatli seyretmeleri istendi.

Marmara Bölgesi’nde kar yağışı ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Marmara Bölgesi’nde kar yağışı 11 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Van, Artvin, Adana ve Nevşehir’de okullar tatil edildi

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Van, Artvin, Adana ve Nevşehir’de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Van’da taşıma kapsamındaki okullar tatil edildi

Van Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle taşıma kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşıma kapsamındaki okullarımız 10 Ocak 2024 Çarşamba günü tatil edilmiştir” denildi.

Artvin’de bazı okullar tatil edildi

Artvin Valiliği, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Borçka ve Murgul ilçelerinde bazı okullarda eğitime 10 Ocak 2024 Çarşamba günü ara verilmiştir” denildi.

Adana’da taşıma kapsamındaki okullar tatil edildi

Adana Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle taşıma kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Tufanbeyli ilçesinde taşıma kapsamındaki okullarımız 10 Ocak 2024 Çarşamba günü tatil edilmiştir” denildi.

Nevşehir’de taşıma kapsamındaki okullar tatil edildi

Nevşehir Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle taşıma kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Avanos, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde taşıma kapsamındaki okullarımız 10 Ocak 2024 Çarşamba günü tatil edilmiştir” denildi.

Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının da ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.