DOLAR 32,6037 0.24%
EURO 34,7851 0.28%
ALTIN 2.419,69-0,53
BITCOIN 21692710,41%
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Web Hikayeleri ile Google keşfet garantili
599 okunma

Web Hikayeleri ile Google keşfet garantili

Instagram Hikayeleri, Facebook Hikayeleri, Snapchat Hikayeleri ve Twitter Filolarının ortak noktası nedir? Hepsi aynı hikaye fikrinin sözde sosyal medya uygulamalarıdır. Bir hikaye, birbirine ait olan ve bu nedenle bir hikaye anlatan bir dizi görüntü veya diğer içerik türleridir. Görsel hikaye anlatımı çok büyük ve artık web'in de açık hikaye formatı var. 2018'de AMP Hikayeleri olarak piyasaya sürülen Google'ın Web Hikayeleri artık WordPress'te mevcut.

ABONE OL
Ağustos 1, 2022 14:22
Web Hikayeleri ile Google keşfet garantili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Web Hikayeleri nedir?

Web Hikayeleri, mobil cihazlarda kullanım için kaydırılabilir, zengin bir görsel hikaye anlatımı formatıdır. Web Hikayeleri, akla gelebilecek her tür içeriği birleştirebilen tam ekran bir deneyim sunar. Instagram Stories gibi kapalı formatların aksine, Web Stories açık ve serbestçe dağıtılabilir. Bunları kendi sitenizde yapabilir ve yayınlayabilirsiniz. Kendi hikayelerinin sahibisin.

Dahası, Web Hikayeleri Google arama sonuçlarında en üstte yer alır.Hepsi bu kadar değil çünkü hikayeler Google Görseller, Keşfetve Google uygulamasında da görünebilir . Hepsi çok belirgin.

Web Hikayeleri, ne yayınladığınız ve bunu nasıl yaptığınız konusunda size çok daha fazla kontrol sağlar. Formatı, nerede yayınlayacağınızı ve bir hikayenin ne kadar ‘yaşamasını’ istediğinizi belirlemekte özgürsünüz. Bu hikayeler ışık hızındadır ve size hızlı ve sindirimi kolay bir içerik türü sunar.

 

Web Hikayeleri mobil cihazlar için tasarlansa da, her hikayenin otomatik olarak basit bir masaüstü görüntüleyiciye sahip olduğunu unutmayın. Bu, mobil içeriğinizin gerçekten herkes için erişilebilir olduğu anlamına gelir.

Güle güle AMP Hikayeleri, merhaba Web Hikayeleri

2018’in başlarında Google, açık teknolojileri hızlı bir şekilde kullanarak web için görsel hikayeler oluşturmak için AMP Stories’i tanıttı. Mayıs 2020’de AMP Stories, Web Stories oldu ve Ekim 2020’de dünya çapında bir numaralı platform olan WordPress’te kullanıma sunuldu. WordPress için Web Hikayelerieklentisi,sahip olduğunuz platformda, yani web sitenizde hikayeler oluşturmayı çok daha kolay hale getirdi.

Google, benimsemeyi zorlarken Web Hikayelerinde iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Zengin Sonuç Test Araçları ve Arama Konsolu gibi araçlar artık Web Hikayelerini bu şekilde tanıyabilir. WordPress eklentisinin ayarlarında, Analytics için izleme kimliğini belirleyebilirsiniz. Bu, Hikayelerinizin nasıl performans gösterdiğine dair bir fikir edinmenize yardımcı olur.

 

Web Hikayeleri Örnekleri

Web Hikayelerini birçok şey için kullanabilirsiniz ve birçok büyük medya markasının bunu yaptığını gördük. Küçük boyutlu içerikler için en uygunu gibi görünseler de, hikayelerinizle oldukça derine inebilirsiniz. İlgi çekici bir hikaye oluşturabilirseniz, insanlar ona akın edebilir. Bu, içeriğinizi viral hale getirebilecek tek şeydir.

İşte bazı harika Web Hikayeleri örneği (ve ondan önceki AMP Hikayeleri):

 

Bunlar oldukça üst düzey Web Hikayeleridir ve elbette onları oluşturmak için aynı gazetecilik yaklaşımını kullanmak zorunda değilsiniz – hikayelerinizin yüksek kaliteli ve siz ve okuyucunuz için değerli olduğundan emin olun.

WordPress eklentisi ile Web Hikayeleri nasıl oluşturulur?

Bir WordPress siteniz varsa Web Hikayelerini kullanmaya başlamak kolaydır. Resmi Google Web Stories eklentisini yükleyin ve hikayenizi arama motoruna hazırlamak için Google’ın belgelerini okumayı unutmayın. Eklenti, Google geliştiricilerinden oluşan harika bir ekip tarafından açık bir şekilde geliştirildi ve bir sanat eseridir. Artık herkesin bina hikayeleri alabilmesi için resmi olarak başlatıldı.

 

Eklentiyi yükledikten sonra Editör Ayarlarına gidin ve istenen ayrıntıları doldurun. O zaman gitmeye hazırsın! İlham alamıyorsanız veya bir Web Hikayesinin ne olabileceğine dair bir fikir edinmek istiyorsanız, lütfen şablon bölümünü inceleyin. Sevdiğin birini görüyor musun? Şablonu kullan’ı tıkladığınızda düzenleyici şablonla birlikte açılır. Artık hikayeyi beğeninize uyarlamak için çeşitli araçlar kullanabilirsiniz.

Elbette, Web Hikayelerini sıfırdan oluşturmakta özgürsünüz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.