DOLAR 32,5925 0.24%
EURO 34,8104 0.41%
ALTIN 2.420,50-0,49
BITCOIN 21572840,25%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Vajinal kuruluk için doğal tedavi yöntemleri, Vajinal Kuruluk İçin Evde Ne Yapılabilir
1609 okunma

Vajinal kuruluk için doğal tedavi yöntemleri, Vajinal Kuruluk İçin Evde Ne Yapılabilir

Hemen hemen her kadın, hakkında konuşmasalar bile vajinal kuruluk yaşamıştır. Her yaştan ve birçok farklı nedenle kadını etkiler. Çoğu kadın, hayatlarında en az bir kez kendilerini vajinal kuruluk ile uğraşırken bulacaktır. peki Vajinal kuruluk için doğal tedavi yöntemleri ne işe yarar? Doğal öneriler

ABONE OL
Haziran 5, 2022 13:39
Vajinal kuruluk için doğal tedavi yöntemleri, Vajinal Kuruluk İçin Evde Ne Yapılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemen hemen her kadın, hakkında konuşmasalar bile vajinal kuruluk yaşamıştır. Her yaştan ve birçok farklı nedenle kadını etkiler. Çoğu kadın, hayatlarında en az bir kez kendilerini vajinal kuruluk ile uğraşırken bulacaktır. peki Vajinal kuruluk için doğal tedavi yöntemleri ne işe yarar? Doğal öneriler

 

Vajinal duvarlarınız çok kuru olduğunda, cinsel ilişki sırasında ağrı veya sürtünmenin yanı sıra kaşıntı, yanma ve idrar sorunları yaşayabilirsiniz. İyi haberşu ki, birçok farklı ürün yardımcı olabilir. Dezavantajı? Eczane koridorunda bir yolculuk başınızın dönmesine neden olabilir. Yağlayıcı mı yoksa nemlendirici mi kullanmalısınız? “Doğal” bir yağ, sentetik olandan daha mı iyi? Sadece hindistancevizi yağı kullanabilir misin?
Ob/Gyn Swapna Kollikonda, MD, mevcut farklı vajinal kuruluk çözümlerini ve nasıl seçileceğini açıklıyor.

Çözüm 1: Vajinal nemlendiriciler

Genital bölgeniz için yüz nemlendiricisi gibi bir vajinal nemlendirici düşünün. Kuruluğu ve rahatsızlığı tedavi etmek ve önlemek için düzenli olarak uygularsınız. Vajinal nemlendiricileri seksten önce kullanabilirsiniz, ancak bunlar bir kayganlaştırıcının yerini tutmaz.
Dr. Kollikonda, “Vajinal nemlendiriciler vajinal dokuyu daha sağlıklı hale getirmeye yardımcı olur” diyor. “Çoğu vajinal nemlendirici ürünün vajinanın içinde ve dışında da kullanılması güvenlidir. Ancak her zaman talimatları okuyun ve emin değilseniz sağlık uzmanınıza sorun. Sadece genital bölge için formüle edilmiş nemlendiriciler kullanın.”

2. Çözüm: yağlayıcılar

Rahatlığı artırmak ve sürtünme ve tahrişi azaltmak için cinsel aktiviteden hemen önce bir kayganlaştırıcı kullanırsınız. Ve bu kadar çok çeşit mevcut olduğundan, sizin için uygun olanı mutlaka bulacaksınız.
Su bazlı ve doğal yağlayıcılar
Seks sırasında rahatsızlığınız veya sürtünmeniz varsa, su bazlı vajinal kayganlaştırıcılar genellikle ilk savunma hattıdır. Dr. Kollikonda, “Su bazlı kayganlaştırıcılar genellikle minimum içerik içerir ve tahrişe veya reaksiyona neden olma olasılığı düşüktür” diyor. “Ama su bazlı oldukları için diğer formüller kadar uzun süre dayanmıyorlar. Ayrıca çok kolay yıkanırlar.”
Prezervatifle kullanılabilecek doğal bir kayganlaştırıcı arıyorsanız, su bazlı seçeneklere göz atın. Kısa bir içerik listesiyle birlikte gliserin veya aloe vera içeren yağları arayın.

 

Hassas bir cildiniz varsa, aşağıdakileri içermeyen su bazlı bir ürün seçin:
Renk.
Lezzet.
Koku.
Parabenler.
Isınma veya karıncalanma malzemeleri.
Silikon bazlı yağlayıcılar
Daha uzun ömürlü, daha kalın ve daha kaygan bir yağ için silikon bazlı yağlayıcıları deneyin. Bu ürünlerin aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı potansiyel dezavantajlarla birlikte geldiğini unutmayın:
Bazı kişilerin silikona alerjisi vardır.
Yıkanmaları daha zordur.
Silikon seks oyuncaklarında yapışkan bir kalıntı bırakabilirler.
Su bazlı kayganlaştırıcılar gibi, silikon kayganlaştırıcıların da lateks prezervatiflerle kullanımı güvenlidir. Ancak silikon sentetik bir bileşen olduğu için doğal olarak kabul edilmezler.
Ne kullanılmamalı: yağ bazlı ürünler
Hindistan cevizi, tatlı badem veya zeytinyağı gibi doğal yağlar, kuru cilt rutininde yerini alır. Ancak bunları vajinal nemlendirici veya kayganlaştırıcı olarak kullanmayın.
Dr. Kollikonda, “Gıda bazlı birçok yağ doğaldır, ancak doğal olması her zaman daha güvenli veya daha iyi anlamına gelmez” diye açıklıyor. “Yağlar lateks prezervatifleri yok eder, böylece hamilelikten veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmanızı kaybedersiniz. Ayrıca yağlı ve dağınıktırlar ve yıkanmaları zor olabilir.”
Petrol jölesi veya bebek yağı gibi sentetik yağlar, prezervatifler için eşit derecede kötüdür. Ayrıca vajinal enfeksiyon riskinizi artırabilirler. Unutulmaması gereken bir şey daha var: ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bu yağları vajinal kayganlaştırıcı olarak onaylamamıştır.

3. Çözüm: reçeteli ilaçlar

Vajinal nemlendiriciler ve kayganlaştırıcılar işi yapmıyorsa, reçeteli ilaçların zamanı gelmiş olabilir. Bununla birlikte, yakalama, bu ilaçların sadece menopoz sonrası kadınlar için olmasıdır.
Kriterleri karşılıyorsanız, doktorunuz şunları yazabilir:
Dehidroepiandrosteron (DHEA): DHEA, vücudunuzda östrojene dönüşebilen bir hormon öncüsüdür. DHEA kremlerini doğrudan vajinanıza uygularsınız. Dr. Kollikonda, “Bazı insanlar vajinal DHEA ile iyi sonuçlara sahiptir” diyor. “Fakat yağlı cilt, sakal ve terleme gibi yan etkilere neden olabilir.”
Östrojen bazlı kremler, tabletler veya halkalar: Bu ürünleri doğrudan vajinanızda da kullanıyorsunuz. Dr. Kollikonda, “Östrojen halkaları, tabletler ve kremler vajinadaki östrojeni artırır ancak vücudun geri kalanında artırmaz” diye açıklıyor. “Yani bu ürünlerin yan etki riski düşüktür ve menopozdan sonra birçok kadın için güvenlidir.”
Ospemifene: Bu hormonal olmayan hap, vajinal dokunuzu kalınlaştırmaya ve atrofi ile savaşmaya yardımcı olur. Dr. Kollikonda, “Bazı kadınlar aşırı terleme ve vajinal akıntı gibi yan etkiler yaşarlar” diyor. “Ama hormon almak istemiyorsanız, bu iyi bir seçenek.”

4. Çözüm: Vajinal gençleştirme prosedürleri

İlaçlar veya kremler içermeyen bir tedavi arıyorsanız, vajinal gençleştirme bir göz atmaya değer olabilir. Bu prosedürler, vajinal duvarınızda yeni dokunun büyümesini teşvik etmek için lazerler veya radyofrekans dalgaları kullanır.
Dr. Kollikonda, “Vajinal lazer ve radyofrekans tedavileri vajina duvarında küçük çizikler oluşturur” diyor. “Doku iyileştikçe vajina duvarları kalınlaşır ve doğal yağlamalarının bir kısmını geri kazanır. Tedaviler çok az ağrıya neden olmalı veya hiç ağrıya neden olmamalıdır, ancak tam sonuçlar için birden fazla tedaviye ihtiyacınız var.
Vajinal gençleştirme prosedürleri FDA onaylı değildir, bu nedenle taahhütte bulunmadan önce faydaları ve riskleri hakkında bilgi alın. Dr. Kollikonda, “Lisanslı bir tıbbi sağlayıcı kullanın ve prosedür ve iyileşme ile ilgili ayrıntıları öğrenin” diyor. “Bu prosedürlerin maliyetinin yüksek olabileceğini ve sigortanın bunları karşılamadığını unutmayın.”

Vajinal kuruluk hakkında konuşun

Dr. Kollikonda, “Vajinal kuruluk yaygın bir sorundur, ancak birçok insan bunu doktorlarına anlatmaktan çekiniyor” diyor. “Ama bu bir yaşam kalitesi sorunu. Utancın ihtiyacın olan tedaviyi görmene engel olmasına izin verme.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.