Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek
DOLAR 32,1954 0.27%
EURO 34,9843 0.27%
ALTIN 2.262,600,85
BITCOIN 22877656,29%
İstanbul
10°

AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek
891 okunma

Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek

ABONE OL
Temmuz 8, 2022 22:14
Toyota ağır ticari araçlar için hidrojen motoru geliştirecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Toyota’dan yapılan açıklamaya nazaran, şirket, karbon nötre ulaşmak ismine farklı tahliller ve alternatifler üretmek üzere çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu çalışmalar kapsamında Isuzu, Denso, Hino ve CJPT ile iş birliğine imza atan Toyota, ağır ticari araçlarda hidrojen motorları kullanmak üzere planlama ve araştırmalara başladı.

 

 

Bu araştırmalar, içten yanmalı motorların kullanımını uzatacak hidrojen motorlu ağır ticari araçların önünü açacak.

Verilen bilgiye nazaran, Toyota, karbon nötre giden yolda farklı ülkelerdeki güç şartlarına ve farklı müşteri gereksinimlerine uygun olarak hibrit araçlar, tam elektrikli araçlar ve yakıt hücreli araçlar dahil olmak üzere çeşitli motor seçenekleri geliştiriyor. Hidrojen motorları da bu seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

 

 

 

 

Geçen yıldan bu yana Japonya’da kimi yarış serilerinde kullanılan hidrojen motorlu Corolla, bu teknolojinin gelişimine öncülük yapıyor. Bu çalışmalara ek olarak hidrojen üretimi, nakliyesi ve kullanımındaki ortakların sayısındaki artış ile birlikte hidrojen toplumuna ulaşma gayretleri daha da hızlanıyor.

Ağır ticari araçlarla ulaşım ve lojistikte CO2’nin azaltılması ise karbon nötr bir topluma ulaşma konusunda kritik bir role sahip ve Toyota bu toplumsal sorunun birebir vizyona sahip ortaklarla çözülebileceğine inanıyor.

Toyota ile iş birliği yapan Isuzu, Denso, Hino ve CJPT ise, hidrojen motorlarıyla bu probleme bir tahlil bulmayı hedefliyor ve bu süreçte her şirketin teknoloji ve bilgi birikiminden yararlanılacak.

Toyota, bu çalışmayla birlikte karbon nötrlüğü elde etmek ismine seçenekleri geliştirerek daha da yeterli bir toplum yaratılmasına katkıda bulunacak.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.