DOLAR 32,4995 0.15%
EURO 34,8131 0.23%
ALTIN 2.486,280,99
BITCOIN 1998473-3,27%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Seyfi Doğanay kimdir? Nereli? Şarkıları nelerdir? Seyfi Doğanay ölüm sebebi nedir? Kaç yaşında hayatını kaybetti?
1148 okunma

Seyfi Doğanay kimdir? Nereli? Şarkıları nelerdir? Seyfi Doğanay ölüm sebebi nedir? Kaç yaşında hayatını kaybetti?

Şarkıcı Seyfi Doğanay Kimdir, Seyfi Doğanay Nereli, Seyfi Doğanay Nerelidir, Seyfi Doğanay’nın Biyografisi, Seyfi Doğanay Nerelidir.

ABONE OL
Haziran 9, 2022 21:06
Seyfi Doğanay kimdir? Nereli? Şarkıları nelerdir? Seyfi Doğanay ölüm sebebi nedir? Kaç yaşında hayatını kaybetti?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bestekâr, halk ve düşlem müziğin duayenlerinden usta ses sanatçısı Seyfi Doğanay 1964 seneninın 4 Haziran 1964 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata merhaba dedi. Ünlü sanatçı Seyfi Doğanay’ın bir ömür devam eden müziğe ilgisi daha küçük yaşlar da başladı.

Bestekâr, halk ve fantezi müziğin duayenlerinden usta ses sanatçısı Seyfi Doğanay 1964 yılının 4 Haziran 1964 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata merhaba dedi. Ünlü sanatçı Seyfi Doğanay’ın bir ömür devam eden müziğe ilgisi daha küçük yaşlar da başladı.

 

 

Küçük yaşlarda çalışma yaşamına başlamış olan sanatçı, ilkokula giderken çalışma yaşamına atılmıştır. İlkokula giderken bir berber çırağı olarak çalışan şarkıcı Seyfi Doğanay, liseyi tamamlamış olduğinde hala berber de çalışmakta idi.

 

 

Ailesinin Almanya’ya gitmesi üzerine Seyfi Doğanay 1981 senesinde Almanya’ya gitti. Almanya’da da onu çok zor şartlar bekliyordu. Almanya’ya gittiğinde 17 yaşlarında genç bir delikanlı olan Seyfi Doğanay ilk önce Almanca öğrendi. Daha sonrasında çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Genç yaşında çalışma hayatına atılmış olsa da, çalışma yaşamının yorucu stresli günlerin de bile müziğe olan ilgisi hiç azalmadı. Yaşamını her dönemimde müzikle iç içe olmaya çalıştı. Müzik kariyerine Almanya’da devam etti.

 

 

1987 senesinde İstanbul’a gelen sanatçı Seyfi Doğanay, İstanbul’da iken kaset çalışmalarına başladı. İlk kasetini yayınlamak için uğraşlar verdi.

1987 yılında İstanbul’da Aylarla slm isminde bir kaset yaptı. Kasetini maddi imkânsızlıklardan dolayı yayınlayamadı.

Yurtiçi olsun yurtdışı olsun çeşitli bölgeler de konserler verdi. Halk müziği ve fantezi müziği sanatçısı Seyfi Doğanay Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve Kıbrıs’ta sahne aldı.Seyfi Doganay kimdir

 

 

Zor ve yorucu geçen 11 yılın nihayetinde liseyi bitirdiğimde halen berberliğim devam ediyordu ve ailem son iki yıl Almanya’daydı. Seyfi Doğanay o günleri şöyle ifade etmiştir. ‘’1981 yılında Almanya’ya ailemin yanına gittiğimde, hemen hemen 17 yaşında kendisini nelerin beklediğini bilmeyen bir gençtim.’’ Halk müziği ve fantezi müziği sanatçısı Seyfi Doğanay mide kanaması sonucu 30 Ocak 2015 tarihinde öldü. Seyfi Doğanay birçok geride biroldukça eser bıraktı. Müzik adamı Seyfi Doğanay hayatının her döneminde müzikle iç içe olmuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.