DOLAR 27,3911 0.26%
EURO 29,0807 -0.09%
ALTIN 1.629,83-0,75
BITCOIN 736733-0,71%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Resmi Gazetede Yayınlandı. Ayçiçek yağında yeni dönem başlıyor
  • İyi Haber
  • Gündem
  • Resmi Gazetede Yayınlandı. Ayçiçek yağında yeni dönem başlıyor
242 okunma

Resmi Gazetede Yayınlandı. Ayçiçek yağında yeni dönem başlıyor

Son zamanlarda hem stokçuluk hem de Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yüzde 50’den fazla zamlanan ayçiçek yağı için yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağları ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak bu sene sonuna kadar sıfırlandı.

ABONE OL
Haziran 25, 2022 17:48
Resmi Gazetede Yayınlandı. Ayçiçek yağında yeni dönem başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağları ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak bu sene sonuna kadar sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

 

İçindekiler

TOHUM VE YAĞLARIN İTHALATINDA DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Karadeniz havzasında yaşanılan gelişmeler dikkate alınarak temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ile yağların ithalatında düzenlemeye gidildi.

 

 

31 ARALIK 2022 TARİHİNE KADAR UYGULANACAK

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağlarında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.

 

 

KAYNAK HABERLER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP