DOLAR 32,5907 0.22%
EURO 34,7900 0.35%
ALTIN 2.411,90-0,85
BITCOIN 21593800,40%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Otomobil Almak İsteyenlerin Dikkatine Tek Kuruş ÖTV Ödemeden Araç Alabilirsiniz
373 okunma

Otomobil Almak İsteyenlerin Dikkatine Tek Kuruş ÖTV Ödemeden Araç Alabilirsiniz

Otomobil Almak İsteyenlerin Dikkatine, Eğer Sizler de Bu Gruba Dahilsiniz 1 TL ÖTV Ödemeden Araç Alabilirsiniz

ABONE OL
Temmuz 7, 2022 12:22
Otomobil Almak İsteyenlerin Dikkatine Tek Kuruş ÖTV Ödemeden Araç Alabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin dahi yüksek enflasyonla mücadele ettiği 2022 yılında Türkiye’de her alanda olduğu gibi otomobil piyasasında da fahiş fiyatlar can sıkıyor. Özellikle devletin uyguladığı ve son dönemde büyük zam gelen yüksek ÖTV oranları, Türkiye’deki araç fiyatlarının artmasına neden oluyor. Araç alımlarındaki en büyük kalem olan ÖTV’yi ödemeden araç alma yöntemleri de doğal olarak en fazla araştırılan konu oluyor. Peki ÖTV’siz araç almak mümkün mü? ÖTV’siz araç nasıl alınır? ÖTV’siz araç alım hakkından kimler yararlanabilir? İşte detaylar!

 

ÖTV Ödemeden Araç Alınabilir Mi?

Türkiye’de devlet tarafından araç alımlarında “Özel Tüketim Vergisi(ÖTV)” uygulanıyor. Aracın sınıfı ve fiyatlarına göre ciddi seviyelere ulaşan ÖTV oranları, araç fiyatlarının önemli oranda artmasına neden oluyor. Bu yüzden 2022’de araç almak isteyenler ÖTV ödemeden araç alma yöntemlerini araştırıyor.

 

Peki Türkiye’de ÖTV’siz araç alınabiliyor mu?

Araç almayı hedefleyen çoğu kişinin merak ettiği bu sorunun yanıtı; evettir! Çünkü devlet, bazı kişilere ÖTV ödemeden araç alabilme hakkı tanıyor. Peki ÖTV’siz araç alım hakkından kimler faydalanabiliyor?

ÖTV’siz Araç Nasıl Alınır?

ÖTV ödemeden araç satın almak isteyenlerin devlet tarafından belirlenmiş bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Herkesin ÖTV’siz araç alabilme hakkı bulunmuyor. Türkiye’de ÖTV’siz araç alma hakkı sadece engelli vatandaşlar için tanınmıştır. Devlet, engelli vatandaşların yapacakları araç alımlarında ÖTV muafiyeti ile daha uygun fiyata işlemini gerçekleştirebilmesini sağlıyor. Ancak ÖTV ödemeden araç alabilmek için engelli vatandaşlarında mutlaka engellilik oranlarının %90 ve üzeri olması gerekiyor. %90 ve üzeri engelli raporunun sağlık kurallarından “araç kullanılabilir” ibaresiyle alınmış olması ve tabii ki “H Sınıfı” ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. Böylelikle sıfır km ve 450.000 TL’ye kadar olan satış bedelli araç modellerinin alımında ÖTV ödemiyor.

 

 

ÖTV İndirimi Nasıl Alınır?

ÖTV muafiyeti hakkından yararlanamamasına neden olan engel oranı %90 altı olan engelli vatandaşlar ise ÖTV indiriminden yararlanabiliyor. Devlet engel oranı %40 ile %89 arasında olan vatandaşlara engel oranı üzerinden belirlenecek seviyelerde ÖTV indirimi gerçekleştirmektedir. Böylelikle engelli vatandaşların engellilik oranı %90 ve üzeri olmadığı için ÖTV desteklerinden yararlanamaması gibi bir durumun söz konusu olmaması sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.