DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22735932,64%
İstanbul
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Olağanüstü Hal ve TikTok Yasağı: Kritik Açıklamalar Peş Peşe Geldi!
138 okunma

Olağanüstü Hal ve TikTok Yasağı: Kritik Açıklamalar Peş Peşe Geldi!

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, kriz toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkede devam eden şiddet olayları nedeniyle TikTok'un yasaklandığını ve olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Çatışmaların üçüncü gününde, biri polis olmak üzere dört kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

ABONE OL
Mayıs 16, 2024 19:03
Olağanüstü Hal ve TikTok Yasağı: Kritik Açıklamalar Peş Peşe Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gerginliğin Kaynağı: Yeni Yasa Tasarısı

Olayların fitilini ateşleyen gelişme, Paris’in, bölgede 10 yıl yaşamış olan Fransız vatandaşlarına oy hakkı verilmesini öngören yasa tasarısını parlamentoya sunması oldu. Çarşamba sabahı Fransa parlamentosunda onaylanan bu tasarı, ülke genelinde geniş çaplı protestolara ve çatışmalara yol açtı. Tasarının onaylanmasının ardından başlayan protestolar hızla şiddet olaylarına dönüştü.

 

Attal: “Kamu Düzeni İçin Olağanüstü Hal İlan Edildi”

Başbakan Attal, düzenlediği basın toplantısında, kamu düzeninin sağlanabilmesi amacıyla ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Ayrıca, sosyal medya platformu TikTok’un da yasaklandığını belirtti. Attal, “Olayların organize edilmesinde ve yayılmasında sosyal medyanın büyük rol oynadığını gördük. Bu nedenle TikTok’u yasaklama kararı aldık,” dedi.

Çatışmalarda Can Kaybı ve Yaralılar

 

Çatışmalarda Can Kaybı ve Yaralılar

Üç gündür süren çatışmalarda şimdiye kadar biri polis memuru olmak üzere dört kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise yüzlerce olarak rapor edildi. Fransa genelinde güvenlik önlemleri artırılırken, birçok bölgede sokağa çıkma yasağı uygulamaya konuldu.

Halkın Tepkisi ve Uluslararası Reaksiyon

Fransız halkı arasında bölünmeye neden olan bu yasa tasarısı ve ardından gelen şiddet olayları, uluslararası kamuoyunda da yankı buldu. Birçok ülke, Fransa’daki durumu yakından izlerken, bazı uluslararası insan hakları örgütleri olaylara tepki gösterdi ve tarafları itidale çağırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Sadberk Leyla Koç Kimdir?