DOLAR 32,6212 0.27%
EURO 34,8067 0.33%
ALTIN 2.419,75-0,52
BITCOIN 21627670,92%
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Milyonlarca ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ile destek olacak
1309 okunma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Milyonlarca ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ile destek olacak

Okulların açılması için artık geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler şimdiden kırtasiye alışverişi için en hesaplı ve uygun yerlere araştırıyor. Zincir marketler bir yandan kırtasiye ürünleri için kampanya yaparken bir yandan da bakanlıktan kırtasiye yardımı müjdesi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca öğrenciye 1300 TL kırtasiye yardımı verecek. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı nasıl alınır?

ABONE OL
Ekim 31, 2022 23:58
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Milyonlarca ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ile destek olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılını iple çekiyor. Artık okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Bir yandan okula dönüş heyecanı yaşayan öğrenci ve veliler bir yandan da kırtasiye ürünleri için alışveriş telaşına girdi. Ancak bildiğiniz üzere Türkiye’de hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Maddi durumu yetersiz olan aileler ise öğrencilerinin temel okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için bu konuda müjdeli haber bakanlıktan geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Milyonlarca ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ile destek olacak. Okullar açılmadan önce Kırtasiye alışverişini eksiksiz olarak tamamlamak isteyenler bakanlık tarafından sağlanan Bu harika hemen ulaşabilir. Peki, kırtasiye yardımı nasıl alınır? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden yapılır?

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okula başlayacak olan çocuklar için kırtasiye ürünlerini karşılayabilmeleri amacı ile kırtasiye yardımı verilecek. Kırtasiye yardımı, bakanlık tarafından yılda bir defaya mahsus olmak üzere geri ödemesiz olarak sağlanıyor. 2002 2023 eğitim öğretim yılı öncesinde de bakanlıktan bu sabah duyuru geldi. Başvuru yapan aileler çocukları için bakanlık tarafından ödenecek olan Kırtasiye yardımında faydalanabilecek. Peki, kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

 

 

2022 kırtasiye yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin çocuklarına her yıl bir sefere mahsus olmak üzere sağlanan kırtasiye yardımı bu yıl da ödenecek. Okulların açılmasına sayılı günler kala başvuru yapan ailelerin çocuklarına verilecek olan kırtasiye yardımı tutarı Bu yıl 1300 TL olarak belirlendi. Başvuru yapan tüm öğrenciler bakanlık tarafından sağlanacak olan ödemelerden faydalanabilecek.

 

 

 

 

 

Kırtasiye yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

2022 kırtasiye yardımı başvurusu yapmak isteyen ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile tamamlanacak olan başvurular bakanlık tarafından değerlendiriliyor ve dar gelirli olduğu tespit edilen ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı ödemeleri Bakanlığının sosyal ve ekonomik destek paketi kapsamında veriliyor. Bildiğiniz üzere bakanlık tarafından her ay yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 2300 TL’lik bir sosyal ve ekonomik destek sağlanıyor. Bu kapsamda yılda bir defaya mahsus olmak üzere de 1300 TL kırtasiye yardımı ödeniyor.

 

Kimler kırtasiye yardımı alabilir?

Kırtasiye yardımı alabilmek için ihtiyaç sahibi ya da Dar gelirli olmak şartı aranıyor. Hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az olanlar yukarıda belirttiğimiz gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kırtasiye yardımı için başvuru yapabiliyor. Kırtasiye yardımı aynı zamanda koruma altında olan çocuklar ve afet bölgesinde olan çocuklar için de geçerli.

 

 

Kırtasiye yardımı için gerekli belgeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 1300 TL kırtasiye yardımı ödemesinden faydalanmak için Bakanlığın istediği başvuru belgeleri şu şekilde;

– Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

– Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

– Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi

– Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge

 

– Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği

– Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi

– Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi

– Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi

– Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.