ODTÜ’de mezuniyet törenlerine engel! Meğer Sebebi Buymuş Bu pankartlardan korktular İyi Haber - iyihaberim.com
DOLAR 32,3812 0.19%
EURO 35,0375 -0.17%
ALTIN 2.324,250,22
BITCOIN 2272281-0,67%
İstanbul
17°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

252 okunma

ODTÜ’de mezuniyet törenlerine engel! Meğer Sebebi Buymuş Bu pankartlardan korktular

Türkiye’nin esaslı üniversitelerinden ODTÜ’deki mezuniyet merasimi, pankartlar ve protestolardan çekinen rektörlük tarafından iptal edildi. Evvelki yıllardaki merasimlerde “Senden bir diploma fazlam var”, “Ülkeyi trafolar değil ampul kararttı”, “806 bin farkla büyük seçim ister misiniz?” üzere pankartlar açılmıştı.

ABONE OL
Temmuz 8, 2022 21:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl 3 bin civarında mezun veren ve Ankara’daki İhtilal Stadyumu’nda görkemli diploma merasimleri yapılan ODTÜ’deki mezuniyet merasimi, pankartlar ve protestolardan korkan rektörlük tarafından “güvenlik” gerekçesiyle iptal edildi.

Rektörlükten öğrencilere gönderilen bildiride “Son devirlerde farklı kümelerin gerçekleştirdikleri müsaadesiz toplantı ve hareketlerle farklı, taraflı ve yanlış bir gündem oluşturma yahut üniversiteyi çeşitli kümeleşmelerin merkezi haline getirme uğraşının besbelli bir biçimde görüldüğü” gerekçesiyle, “Farklı kümelerin merasimi kendi gayeleri doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği tarafında bilgiler almış bulunuyoruz” tabirleri kullanıldı.

Diploma merasimlerinin İhtilal Stadyum’u yerine 2-5 Ağustos tarihleri ortasında fakültelerde düzenleneceği belirtildi.

 

 

2018’DE DÖRT ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

2019’da Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde ODTÜ’lü öğrenciler “Bu pankartın dörtte biri sahte” pankartı açmıştı. Geçmiş tarihlerdeki merasimlerde, “Senden bir diploma fazlam var”, “Ülke güvenliğine kayyum atansın”, “Zor olan ODTÜ’den mezun olmak değil, Türkiye’de hayatta kalmak”, “Ülkeyi trafolar değil ampul kararttı”, “Eskiden 2 diploma almak modaydı artık 2 mazbata almak moda oldu”, “806 bin farkla büyük seçim ister misiniz?” üzere pankartlar açılmıştı.

 

 

 

 

2018 yılındaki merasimde de “Tayyipler âlemi” karikatürü açan beş öğrenciden dördüncü “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.