DOLAR 32,5742 0.14%
EURO 34,8486 0.47%
ALTIN 2.417,23-0,63
BITCOIN 21611640,32%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Netflix Resident Evil 1. sezon sonu açıklandı: Jade ve Billie Wesker hakkında spoiler
476 okunma

Netflix Resident Evil 1. sezon sonu açıklandı: Jade ve Billie Wesker hakkında spoiler

Resident Evil resmi olarak şimdi Netflix’te. Yeni dizi, Resident Evil evreninde geçen ilk canlı aksiyon televizyon programı.

ABONE OL
Temmuz 14, 2022 13:33
Netflix Resident Evil 1. sezon sonu açıklandı: Jade ve Billie Wesker hakkında spoiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şovun sekiz bölümü boyunca ortaya çıkan, bazıları çözülen ve çoğu çözülmeyen tonlarca gizem var, bu nedenle bazı hayranların izlemeyi bitirene kadar biraz kapanmaya ihtiyacı olabilir veya kalıcı soruları olabilir.

Resident Evil 1. sezon için spoiler geliyor

Resident Evil’in her iki zaman çizelgesinde, 2022 ve 2036’daki son sekanslarına dalıyoruz. Wesker ailesi, Bea, Simon, Evelyn ve çok daha fazlasına ne olduğunu öğrenin. Şovu bitirmiş olsanız da, her şeyin nasıl bittiğini öğrenmeye hazır olsanız da, sezonun en büyük gizemlerinden ve sürprizlerinden bazılarını aşağıda açıklıyoruz.

Soldan Sağa) LANCE REDDICK ALBERT olarak, PAOLA NUNEZ EVELYN olarak, LANCE REDDICK RESIDENT EVIL’de ALBERT olarak, PAOLA NUNEZ RESIDENT EVIL’de EVELYN olarak.

 

Netflix Resident Evil sonu açıkladı: 1. sezonun sonunda ne olacak?

Resident Evil 1. sezonun son bölümü, 2036 zaman çizelgesinde yetişkin Billie ve Jade arasında bir hesaplaşma etrafında dönerken, ikizlerin genç versiyonları 2022’de Umbrella’dan kaçmaya çalışıyor.

2022’de Billie Umbrella’ya götürülür ve Jade binaya girmek için Simon’dan yardım alır. Albert’i bulmak için Bert ve Billie’yi yakalarlar ve kaosta mutasyona uğramamasına rağmen hala hasta olan Billie, Simon’ı ısırır. Evelyn oğlunun ısırıldığını görünce onu vurarak öldürür.

 

Albert ve Bert bir bomba yaratır ve Albert onu patlatmak için geride kalır ve Billie, Jade ve Bert’in güvenli bir yere kaçabilmesi için kendini feda eder. Evelyn de kaçar, ancak bomba, mutasyona uğramış bir William Birkin gibi görünen gizli projesini serbest bırakır.

2036’da bölüm, Billie’nin Bea’yı kaçırması, Jade’i vurması ve onu ölüme terk etmesiyle sona erer. Billie, mutant timsahın Bea’ye saldırmadığını görür, bu da onun özel olduğunu gösterir. Ayrıca bir çocukla uğraşmak Jade’den daha kolaydır ve tek ihtiyacı hastalığını uzak tutmak için sağlıklı Wesker kanıdır.

Netflix Resident Evil sonu: Jade Wesker’a ne oluyor?

2036’da Billie Wesker, Jade’i karnından vurur ve kızı Bea’yi aldıktan sonra onu ölüme terk eder. Yine de Jade hayatta kalacak gibi görünüyor, çünkü onun ve Billie’nin hikayesinin bittiğine inanmak zor. Şov yenilenirse Jade, bedeli ne olursa olsun Bea’yı geri almak için dünyanın öbür ucuna gidecektir.

2022’de Evelyn, Simon’ı öldürdükten sonra Jade harap olur ve o Billie ve Jade ile birlikte ayrılır. Onu ve kız kardeşini son gördüğümüz şey, Bert onları şehir dışına çıkarırken bir arabanın arka koltuğunda oturuyorlar. Jade ayrıca Albert’in kendisine verdiği ve Japonya’daki Ada Wong’dan yardım istemesini tavsiye ettiği notu da saklar.

Netflix Resident Evil sonu: Billie Wesker’a ne oluyor?

2036 zaman çizelgesinde şovun ana düşmanı olarak kendini ortaya çıkaran Billie, Bea’yı kaçırır, Jade’i vurur ve Umbrella Corp. helikopteriyle havalanır. Emin olmamakla birlikte Evelyn’i de yanına aldığını varsayıyorum.

2022’de, Simon ve Simon’ın vurulmalarını ısırdıktan sonra, o ve Jade, Bert ile birlikte ayrılırlar. Normal bir zombi gibi dönmese bile Billie’de bir sorun olduğu açık. Anlaşmanın tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz.

Netflix Resident Evil sonu: Bea’nin babası kim?

Sezon sonunda hala Bea’nin biyolojik babasının kim olduğunu bilmiyoruz. Arjun olmadığını ve diğer potansiyel adayın Simon olacağını biliyoruz, ancak Jade hamile kalmadan önce öldüğü için o da olamaz.

Netflix Resident Evil sonu: Bea’yı özel yapan ne?

Mutant timsah Bea’ya saldırmaya gittiğinde, durur ve onun yanında uysallaşır, hatta onu evcilleştirmesine izin verir. Neden? Niye? Jade’in kanında yaratığın saldırmamayı seçmesine neden olan bir şey mi var? Bea’nın anlaşmasının ne olduğunu henüz bilmiyoruz, ancak onun özel olduğu ve Billie’nin de bunu fark ettiği açık. Hayatta kalmak için sağlıklı Wesker kanına ihtiyacı olduğu için, Jade’den daha az uğraşacak olan Bea’yı alır (bu nedenle Jade’e artık ona “ihtiyacı olmadığını” söyler).

Netflix Resident Evil sonu: Albert Wesker’a ne oluyor?

Albert Wesker öldü ve klonu Bert de muhtemelen öldü. Billie, babalarının 2036’da “ölmekte” olduğundan bahsettiği için biraz belirsiz, ancak bu noktada Albert 2022’de çoktan ölmüştü ve zamanın geri kalanında Bert’le birlikteydiler. Görünüşe göre kızlar Bert’ten “baba” diye bahsetmeye başlamışlar. 2022’de Albert, Bert, Jade ve Billie’nin kaçabilmesi için kendini feda eder.

Netflix Resident Evil sonu: Arjun yaşıyor mu?

Arjun’un kaderi, kaderi belirsiz bırakılan birkaç karakterden biridir. Mutant timsah, kendisinin ve Jade’in salını yükselttikten sonra, Arjun ciddi şekilde yaralandı. Jade, Bea’nın peşinden gidebilmek için onu sahilde bırakmak zorunda kalır.

Netflix Resident Evil sonu: Evelyn hala hayatta mı?

2022 zaman çizelgesinin sonunda, Evelyn kendi oğlu Simon’ı kafasından vurur ve Billie onu ısırdıktan hemen sonra onu öldürür. 2036’da, Evelyn’i son gördüğümüzde Billie tarafından zihin kontrolü altındaydı. Kaderi havada kaldı, ama muhtemelen hayatta kaldığını varsayabiliriz.

Netflix Resident Evil sonu: Billie ve Jade’in ilişkisi neden dağıldı?

Billie ve Jade arasında, aralarında bu kadar önemli bir çatlağa yol açan veya Billie’nin Umbrella ve Evelyn’e dönmesine neden olan tam olarak ne olduğunu hala bilmiyoruz. 2022’de onlarla en son ayrıldığımızda, Bert tarafından şehir dışına sürülüyorlar.

Jade, Ada Wong’un adresi ve adına sahiptir ve Billie’nin elinin tuttuğu ve onu ısırdığı Simon’ın ölümünden sarsılmaktadır. Özellikle yetişkin Billie, Jade’e Doberman’ın kendisini ısırdığı gecenin “hayatının en iyi gecesi” olduğunu ve kendisi hakkında sevmediği her şeyi yavaş yavaş ortadan kaldırdığını söylediğinden beri, işler onlar için zaten ters gitmeye başladı.

Netflix Resident Evil sonu: Evelyn’in laboratuvarındaki canavar nedir?

Evelyn, sezonun sonuna doğru bir tankta bulunan bir tür korkunç yaratığı ortaya çıkarır. Bert’in bu “projesi” üzerinde çalışmasını istedi. Resident Evil irfanında birkaç şey olabileceğinden, yaratığın ne olduğu tam olarak belli değil.

İlk başta Nemesis olabileceğini düşündüm, ama aslında mutasyona uğramış bir William Birkin olabileceğini düşünüyorum. Veya Resident Evil’in en ünlü canavarlarından bazılarından ilham alan yeni bir şey olabilir.

Resident Evil 1. sezonda kredi sonrası sahne var mı?

Hayır, ne yazık ki ilk sezonun sonunda kredi sonrası sahne yok, bu yüzden finali bitirdikten sonra bir tane beklemenize gerek yok.

Resident Evil 1. sezon hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce dizi yenilenirse ikinci sezonda neler olacak?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.