DOLAR 32,5380 0.01%
EURO 34,7244 0.02%
ALTIN 2.429,98-0,08
BITCOIN 21618392,38%
İstanbul
19°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

KRİPTO PARASI OLANLAR DİKKAT: Kripto varlık düzenlemesi son aşamada
167 okunma

KRİPTO PARASI OLANLAR DİKKAT: Kripto varlık düzenlemesi son aşamada

ABONE OL
Ocak 10, 2024 11:41
KRİPTO PARASI OLANLAR DİKKAT: Kripto varlık düzenlemesi son aşamada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemede son aşamaya geldiklerini açıkladı. Şimşek, düzenlemeyle temel hedefin bu alanı daha güvenli hale getirmek ve ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf etmek olduğunu söyledi.

 

Şimşek, yaptığı açıklamada, “Kripto varlıklar, son yıllarda küresel finansal sistemde giderek daha önemli bir yer edinmeye başlamıştır. Ülkemizde de bu alandaki gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir” dedi.

 

Düzenlemeyle kripto varlıkların kapsamlı bir tanımı yapılacağını belirten Şimşek, “Kripto varlıklar, değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar olarak tanımlanacaktır. Ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve kripto varlık saklama hizmetlerine yönelik tanımların da yapılması öngörülmektedir” diye konuştu.

 

Şimşek, düzenlemenin temel hedefinin kripto varlık alanındaki riskleri azaltmak olduğunu vurgulayarak, “Kripto varlık alım-satım platformlarına SPK tarafından lisans verilecek, finansal kuruluşlara benzer olarak asgari faaliyet şartları zorunluluğu getirilecektir. Bu sayede, kripto varlıklarla işlem yapan tarafların haklarının korunması ve piyasanın sağlıklı bir şekilde işleyişinin sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacağı öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.