DOLAR 32,5906 0.21%
EURO 34,8383 0.36%
ALTIN 2.412,72-0,81
BITCOIN 21723111,84%
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Köye yerleşenlere para verilecek bakın ne kadar
863 okunma

Köye yerleşenlere para verilecek bakın ne kadar

ABONE OL
Ekim 2, 2022 00:18
Köye yerleşenlere para verilecek bakın ne kadar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KÖYE YERLEŞENLERE PARA VERİLECEK BAKIN NE KADAR

İspanya’da köye taşınanlara ödenen parayı almanın yolu

Merhabalar sizlerle yurt dışında yaşayan biri olarak yurt dışında yaşam konulu içerikler üretmeyi sürdürüyorum. Yeni içerikler için takipte kalmayı ihmal etmeyin. En çok merak edilen konulardan biri de İspanya’nın köye yerleşenlere ödediği para meselesi. indyturk.com sitesinde yayınlanan bir içerik herkesin kafasını karıştırmıştı.. Sonrasında ise çok sayıda youtube kanalı bu konuyla ilgili içerikler üretmeye başladı. Nedir ne değidlir! Anlatmak istiyorum

Öncelikle ödenecek paradan bahsedeyim.

Öyle internette dolaştığı gibi saçma sapan rakamlar kesinlikle vermiyorlar. Verecekleri para 3000 Euro civarı bir para.

Bu kırsal köylerde doğan her bebek içinde 3000 Euro daha ödeniyor.

Bazı yerlerde ise yaklaşık 150 Euro daha gelir desteği sağlıyorlar. Ancak bu ödemeleri almak içinde bazı şartlar var.

Beş yıl boyunca bu köylerde yaşamak… Bu köylerden çok sayıda kişi zaten fazla imkan olmadığı için büyük şehirlere taşınmış durumda. Kaldı ki bu ödemeleri Türk vatandaşlarına veya İspanya dışından geleceklere de vermiyorlar. Bu tarz içerikler bazı haber sitelerinde haber konusu olunca İspanya konsolosluğunu arayıp rahatsız edenlerde çok olmuş. Hatta yetkililer artık bıkmış durumda.

Bu köyleri yöneten yöneticiler nüfus azalmasını engellemek için bu teşvikleri sunuyor. Yani internette dolaştığı gibi İspanya ona buna para dağıtıyor diye bir şey yok. Aynı yalanı İtalya içinde yaptılar. İtalya’da yaşayan bir çok kişide bunu yaptı. İtalya’ya gittiğimde Roma’da yaşayan bir arkadaşımızla da bu konuyu enine boyuna konuştuk hatta alanında uzman bir avukatla da konuştuk. Uygulamadan sadece AB içerisinden gelecek kişiler yararlanabiliyor dedi. Ki zaten öyleydi. Birileri karşınıza çıkıp para dağıtılıyor haydin sizi götürelim derse sakın inanmayın. Böyle bir şey yok. Bu konuya açıklık getirmek için sizlerle paylaştım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.