DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Konya Şehir Hastanesi’nde muayeneler durdu.
315 okunma

Konya Şehir Hastanesi’nde muayeneler durdu.

Konya Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay isimli bir kişi, Doktor Ekrem Karakaya'yı silahla yaralarken, kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan Hacı Mehmet Akçay hayatını kaybetti. Hacı Mehmet Akçay'ın, annesinin ölümünden dolayı Doktor Ekrem Karakaya'yı sorumlu tuttuğu iddia ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı

ABONE OL
Temmuz 6, 2022 17:58
Konya Şehir Hastanesi’nde muayeneler durdu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan Hacı Mehmet Akçay hayatını kaybetti.

Türkiye’nin kanayan yaralarından sağlıkta şiddete çözüm bulunamıyor… Yoğun mesai harcayan doktorlar, bir de hasta ve hasta yakınlarının tehdidi altında şifa dağıtmaya çalışırken çoğu kez şiddetin mağduru oluyor. Ardı arkası kesilmeyen örneklerinden biri Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanırken bu kez acıyı katmerleyen saldırının ölümle sonuçlanması oldu. Silahlı saldırıya uğrayan Doktor Ekrem Karakaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doktoru vurduktan sonra kafasına ateş eden saldırgan Hacı Mehmet Akçay da öldü. Saldırganın ameliyatı da ölümüne neden olduğu doktorun meslektaşlarınca

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Zafer Samancı’nın haberine göre Konya Şehir Hastanesi kardiyoloji doktorlarından Ekrem Karakaya hastanede görevi başında Hacı Mehmet Akçay tarafından silahla öldürülmüştü. Zanlı daha sonra aynı silahla intihar ederek hayatına son vermişti.

DOKTOR EKREM KARAKAYA ZANLININ ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Olay Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji bölümünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Konya’nın Yunak ilçesi İzzet Baysal Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay bir süre önce annesini tedavi için Konya Şehir Hastanesi kardiyoloji bölümüne götürdü. Uzman Doktor Ekrem Karakaya tarafından muayene edilen Akçay’ın annesine ameliyat kararı verildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde ameliyat olan yaşlı kadın hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetti.

“ANNEM SENİN YÜZÜNDEN ÖLDÜ” DİYEREK SİLAHINI PEŞ PEŞE ATEŞLEDİ

Olay sonrası annesinin ölümünden Doktor Ekrem Karakaya’yı sorumlu tutan Hacı Mehmet Akçay, iddiaya göre annesini toprağa verdikten sonra yakın çevresine annesinin doktorun yanlış ve eksik tedavisi nedeni ile hayatını kaybettiğini söyledi. Dün öğle saatlerinde Yunak ilçesinden Konya’ya gelen Akçay, şehir hastanesine gitti. Kardiyoloji bölümüne geçen Akçay, Doktor Ekrem Karakaya’yı görmek istediğini söyleyerek doktorun kapısının önünde bir süre bekledi. Doktor odasından hastanın çıkması ile içeri giren Akçay belinde bulunan silahı çıkarttı.

“Annemi sen öldürdün o senin yüzünden öldü” diyerek silahını peş peşe ateşledi. Vücuduna 9 kurşun isabet eden Doktor Karakaya kanlar içinde yere yığılırken Mehmet Akçay aynı silahla kendisini başından vurarak intihar etti. Silah seslerinin yükseldiği hastanede hastalar sağa sola kaçarken olay yerine gelen diğer sağlık görevlileri meslektaşları Karakaya ve ona 9 el ateş eden Akçay’ı hemen ameliyathaneye aldı.

Doktor Ekrem Karakaya ve zanlı Akçay yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sonrası hastane çalışanları hastane önünde eylem yaparak gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Doktor Ekrem Karakaya

Hacı Mehmet Akçay

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.