DOLAR 32,5362 0.24%
EURO 34,7730 0.09%
ALTIN 2.493,151,27
BITCOIN 20406423,06%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

İyi Haber Alma Duası, 2 Günde Sevinç Getiriyor
667 okunma

İyi Haber Alma Duası, 2 Günde Sevinç Getiriyor

ABONE OL
Ekim 29, 2022 22:00
İyi Haber Alma Duası, 2 Günde Sevinç Getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herhangi bir konuda müjdeye ihtiyacınız varsa, kalbinizin ferahlaması ve ruhunuzun huzura ermesi adınaİyi haber duasıyaparak, beklenen şeyin size muştu getirmesini sağlayabilirsiniz. Biliyoruz ki kader ilahi bir takdir ile çizilir ve Allah’ın inisiyatifindedir, onun dest-i kudretinde ve iradesinde olan kader çizgimizi bu dualara başvurarak kendi lehimize çevirebiliriz. İşte aşağıda bazıiyi haber duasıörnekleri ile bunu yapabilmenin mümkün olduğunu öğreneceksiniz.

 

1- Denenmiş Müjdeli Haber Duası

Bir rivayete göre denenmişmüjdeli haber duasıiçin bir kadın, İslam alimleri içerisinde mümtaz ve seçkin bir yere sahip olan Süleyman Bin Hasan Hazretlerine gider ve bu konuda ne yapması gerektiğini sorar. Bunun üzerineSüleyman Bin Hasan Hazretleri, kadına şu tavsiyeyi verir:

Evvela 7 defa Fatiha Suresini okusonra da şu sözleri söyle:

“Bana karanlık geceler yaşatan ve parlak gündüzümün ışığını da derin ve yaslı düşünceler eşliğinde bir zulümata ve karanlık geceye çeviren bu dertli bekleyişin ızdırabı, zayıf omuzlarımdan kalksın. Fatiha Suresinin hürmetine, beklediğim müjdeli haberler, içimde yankılanıp sevinç çığlıklarına dönüşsün. Yaşadığım mutsuzluklar huzurun damla damla yudumlandığı gıptalı ve imrenilecek bir hale dönüşsün. Payitahtının geniş coğrafyasında bulunan her insan, küçük ya da büyük nimetlerin yüz güldürücü muştusu ile mutlak sevinci yaşamıştır. Allah’ım katından beklediğim hayır, bütün insanların beklediği hayır gibi sıradan olsa da sen yüceliğin ve azametin ile kuluna tenezzül edip onun ihtiyaçlarını şefkat içerisinde karşılayan biricik kudretin sahibisin.”

Kadın, Süleyman Bin Hasan Hazretlerinin kendisine tavsiye ettiği ve7 Fatiha Suresi ardındanda yukarıya alınan sözleri okuduktan ortalama bir kaç gün sonra, müjdeli haberin gelmesi ile birlikte, sevinç içerisinde Süleyman Bin Hasan Hazretlerine gidip ona da muştu verir.

O büyük zat, bu durumun gayet normal olduğunu, çünkü bir kulun içtenlikle Allah’a yönelmesinin her türlü sıkıntıyı izale edecek, ortadan kaldırıp bitirecek ve her türlü hayra kapı açacak bir girişim olduğunu belirtir.

Evet, müjdeli haber duası olarak geçen ve yukarıda bir hikaye eşliğinde aktarılan niyaz, sizin de beklediğiniz sevinçli, hayırlı ve muştulu haberlerin size gelmesini sağlayabilir. Uygulayın ve uygulatın.

 

2- Rızık ve Müjdeli Haber Duası

Yine müjde duası ya da hayırlı haber almak için dua adı altında yapılabilecek farklı bir uygulama da rızık ve müjdeli haber duası olarak geçer ve şöyledir:

Bir insan hem rızkının artmasını hem de müjdeli haberler almayı murat ediyorsa, o insanın öncelikle3 gün boyunca her gün,7 defa istediği zaman Ayete’l-Kürsi’yiokuması ve üçüncü günün akşamında yatsı namazını eda ettikten sonra, aşağıdaki sözleri okuması gerekmektedir:

“Kimini darlık ile imtihan eden ve kimini de dünyanın geçiciliği konusunda teste tabi tutup varlık içerisinde şımarıklık ile hizaya getiren kudretin, şaşılacak ve hayreti mucip bir tecelliler yumağı sergilemektedir. Bana bu tecelliler yumağı içerisinde en hayırlı olan rızık ve müjdeli haberi gönderip duama güç ver. Beni darlıkla ve sıkıntı ile, musibet ve felaket ile imtihana tabi tutup gönlümün kararmasına ve ruhumun acı içerisinde kalmasına müsaade eyleme Rabbim. Ayetel Kürsi içinde geçen mukaddes manaların hatırına, yüzümün gülmesi, bahtımın açılması, kaderin çetin ve zorlu imtihanının geçmesi, şansımın yaver gitmesi ve her türlü faziletin bana isabet etmesi için el açıyorum, ellerimi geri çevirme.”

Evet, evvela 3 gün boyunca günün herhangi bir saatinde 7 defa Ayetel Kürsi okuyacaksınız ve bunu üç gün boyunca yapacağınız için toplamda21 keztekrar etmiş olacaksınız. Sonra da 3 günün sonunda, yukarıya alınan sözleri yatsı namazını müteakip okuyacaksınız.

Şimdi yine müjdeli haber duası kapsamında örneğin hastaneden hayırlı haber almak için ya da beklediğiniz herhangi bir konuda hayırlı bir haber alabilmek için okuyabileceğiniz bir dua üzerinde duralım:

3- Olumlu Cevap Almak İçin Dua

Yukarıda da belirtildiği gibi bu duayı her türlü olumlu cevap almak için okumak mümkündür. Bunun için bir kaşık sumak bir kaşık sirkenin içerisine atılıp iyice karıştırılır. Sonra bu karışım üzerine7 defa İhlas suresi yani kul huvallahu ehadokunur. Sonra da bu sumak ve sirke karışımına şunlar söylenir:

“Beklenen müjdeli haber yoldadır, bu anlamda bu mahalde bütün hayırlı işler silsile halinde kol koladır ve ilahi gücün etkisi ile her müreffeh hayat, sökün edip gelmektedir. Her fazilet dest-i kudretin ihsanı ile insanların üzerine boca edilmektedir. Her felaketin bittiği ve malihülyalı bir hayatın başladığı ahiret yurduna intikal etmeden evvel de cennet misal bir hayatı bize yaşatan Rabbimiz, her türlü tesbihe ve tebcile lâyıktır.”

Bu ifadelerden sonra sumak ve sirke karışımı bir seferde afiyetle içilir ve olumlu cevap almak için dua böylece bitirilir.

Yine müjdeli haber duası kapsamında bir salavat eşliğinde okunan ve örneğin “iş haberi gelmesi için” ya da “sevdiğin kişiden haber almak için” yapılan ya da “beklenen bir telefonun gelmesi için” tatbik edilen, kısaca muştu ve müjde getirecek her türlü beklentinin hayırla sonuçlanmasını sağlayan bir zikir üzerinde duralım:

 

4- Hayırlı Haber Almak İçin Zikir

Bu zikir için evvela 7 defa salavat-ı şerif getirilir, yani 7 kez“Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim.”denilir, sonra da şu sözler okunur:

“Zalimlerden olup da nefsine zulmeden ve senin kesin bir hudut ile belirlediğin hudutları aşıp adetullaha muhalif hareket eden sefil ruhlar, hayırlı haberlerden mahrum yaşamak zorundadır. Fakat nefsini tezkiye ederek ilahi evamirin tayin ettiği sınırlara boyun eğenler ve sadece adaleti ayakta tutmaya çalışanlar, daima hayırlı ve müjdeli gelişmelerin sevinci ile yaşar. Allah’ım, çektiğim salavat-ı şerifin hakkı için, içimi kemirip duran ve müphemliği ile sıkıntı yaratan her durumu ortadan kaldır, bana cömert nimetini ve feyz dolu akıbetini nasip et, müjdeli haberlerle göğsümü genişlet, bana füyuzat ver. Amin.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.