DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20744608,70%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İstanbul’un ilk karı Çerkezköy’de
165 okunma

İstanbul’un ilk karı Çerkezköy’de

ABONE OL
Ocak 10, 2024 09:36
İstanbul’un ilk karı Çerkezköy’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çerkezköy Belediyesi, ilçede etkili olması tahmin edilen kar yağışı ve buzlanmaya karşı önlemlerini aldı. Oluşturulan “kar timleri” 24 saat esasına göre görev alacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hava sıcaklığı bu gece yarısından itibaren hissedilir derecede düşecek. Hava sıcaklığını eksi 1 derece olması beklenen Çerkezköy’de yarın ve çarşamba günü kar yağışı bekleniyor.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatıyla Fen İşleri, Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Ekipler olası kar yağışında vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemleri aldı.

Karla mücadele ekipleri 24 saat görev başında

Çerkezköy Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, 24 saat esasına göre görev yapacak. Ekipler, kar yağışı başladığı andan itibaren ana arterlerde, mahallelerde ve kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca, olası buzlanmalara karşı da gerekli önlemler alınacak.

Zabıta ekipleri de devriyede

Zabıta ekipleri de sürekli devriye gezerek, ulaşımda sıkıntılı olan güzergahları ekiplere bildirecek. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara da yardım sağlanacak.

Vahap Akay: “Her türlü önlemi aldık”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz 24 saat görev başında olacak. Kar yağışı başladığı andan itibaren ana arterlerde, mahallelerde ve kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdüreceğiz. Ayrıca, olası buzlanmalara karşı da gerekli önlemleri alacağız. Zabıta ekiplerimiz de sürekli devriye gezerek, ulaşımda sıkıntılı olan güzergahları ekiplere bildirecek. Vatandaşlarımızdan da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dikkatli olmalarını rica ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.