DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İstanbul’da sağlık çalışanlarının eylemini takip eden gazeteciler, polisin hedefi haline geldi.
483 okunma

İstanbul’da sağlık çalışanlarının eylemini takip eden gazeteciler, polisin hedefi haline geldi.

İstanbul'da sağlık çalışanlarının eylemini takip eden gazeteciler, polisin hedefi haline geldi. Artı TV muhabiri Danyıldız, "Kadına niye vuruyorsunuz?" tepkisini gösterdiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü'nden "Tahrik etme" yanıtını aldı.

ABONE OL
Temmuz 7, 2022 17:46
İstanbul’da sağlık çalışanlarının eylemini takip eden gazeteciler, polisin hedefi haline geldi.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde bir hasta yakınının silahlı saldırısına uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın yaşamını yitirmesi, Türkiye’yi yasa boğdu.

Sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı. İstanbul’un dört bir yanındaki hastanelerde saat 09:00’dan itibaren saygı duruşu, 15 dakika sessiz oturma eylemi ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Öğle saatlerinde İstanbul Tıp Fakültesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürümek isteyen sağlık emekçilerine müdahale eden polis, daha sonra da basın çalışanlarını hedef aldı.

 

Artı TV muhabiri Meral Danyıldız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin’in kendilerine yönelik ‘tavrını’ ve yaşananları kişisel Twitter hesabında şu sözlerle anlattı.

“Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci’yi ‘Ayağına bastığımı çektin mi? Çekmezsen seninle görüşeceğiz’ diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasını yediremediğim için.

 

 

 

Habertürk muhabirine, DHA vb. göremediğim diğer kuruluşlara da benzerini yaptı.”

 

 

 

 

DİSK BASIN – İŞ: ALENEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

DİSK Basın – İş, resmi Twitter hesabında İstanbul Valiliği’ne seslenerek gazetecilerin tartaklanmasına neden olan Zengin hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu: “Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz.”

 

 

 

ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NDE TACİZLE SUÇLANMIŞTI

Zengin, geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’nde de kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis göstericilerin üzerine koşarken Zengin “Hoppala” diyerek bir aktiviste gülerek sarılıyordu. Kısa bir arbedenin ardından koşarak uzaklaşan aktiviste çevik kuvvet polisi kalkanıyla vururken, bir diğeri gülüyordu.

Birçok sivil toplum kuruluşu, yaşananların taciz olduğunu belirterek yetkilileri soruşturma başlatmaya çağırmıştı.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.