DOLAR 32,5997 0.25%
EURO 34,8331 0.45%
ALTIN 2.412,38-0,82
BITCOIN 21545500,48%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Influencer Para Kazanma Nasıl Yapılır? Trendyol Satış Ortaklığı ile Para Kazanma
600 okunma

Influencer Para Kazanma Nasıl Yapılır? Trendyol Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

Trendyol Influencer başvuru aracılığıyla edineceğiniz işbirliği ile sosyal medya hesaplarınızdan Trendyol ürünlerinin tanıtımını yaparak para kazanabilirsiniz.

ABONE OL
Haziran 22, 2022 12:18
Influencer Para Kazanma Nasıl Yapılır? Trendyol Satış Ortaklığı ile Para Kazanma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en büyük alışveriş portalı Trendyol’un Influencer üzerinden yürüttüğü bir affiliate sistemi bulunmaktadır. Trendyol Influencer İşbirliği adı verilen bu sistem aracılığıyla; sosyal medyada önemli düzeyde takipçisi bulunan fenomenlere önemli bir kazanç fırsatı sağlanıyor.

 

 

Trendyol aracılığıyla para kazanmak isteyenlerin en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi olan Trendyol Influencer İşbirliği’ne başvurmak ve para kazanmaya başlamak çok kolay. Trendyol Influencer İşbirliği başvurusu nasıl yapılır ve ne kadar kazanılır gibi sorulara sahipseniz; rehberimiz her konuda size yardımcı olacaktır.

TRENDYOL INFLUENCER İŞBİRLİĞİ NEDİR?

 

Ülkemizin en büyük alışveriş portalı olan Trendyol’un bir pazarlama yöntemidir. Genel olarak sosyal medyada yüksek takipçisi olan hesap sahiplerine verilen otomatik reklam seçeneğidir. Sistem genel olarak kazan-kazan prensibi ile çalışmaktadır.

Trendyol ilgili fenomen hesaplara reklam vermektedir. Bu reklamlardan gelen satışlardan da komisyon ödemesi gerçekleştirmektedir.

 

 

Sosyal medyada takipçi sayılarınız yüksekse; Trendyol’un ilgili sistemi aracılığıyla reklam alabilir ve bu reklamları yayınladıktan sonra gelen satışlardan komisyon kazanabilirsiniz. Trendyol Influencer İş birliği sistemi genel hatları ile bu sistemi otomatik hale getiren bir platformdur.

 

TRENDYOL INFLUENCER İŞBİRLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Trendyol ilgili platforma elbette tüm sosyal medya kullanıcılarını kabul etmemektedir. Söz konusu platforma kayıt olmak ve reklam almaya başlamak için ilgili sosyal medya platformunda fenomen olmanız gerekiyor.

Trendyol son dönemde başvuruların büyük kısmına olumlu yanıt sağlıyor olsa bile minimum 10 bin takipçi kuralına muntazaman önem göstermektedir.

Trendyol İşbirliği Başvuru şartları:

  1. 18 yaşından büyük olmak
  2. En az 10 bin takipçi
  3. Beğenilerin organik olması (bot gibi sistemlere başvurulmamış olması)
  4. Etkileşimin yüksek olması
  5. Aktif olarak bir ajans ile çalışıyor olması gerekiyor. Ajans ile çalışmayanların fatura kesmek üzere vergi numarasına sahip olması gerekmektedir.
  6. Platforma kayıt olacak olan sosyal medya hesaplarında aktif olarak ürün satışı yapılıyor olması gerekiyor. Kısaca hiç ürün satış yapmamış hesaplar bu açıdan kabul edilmiyor. Bu önemli bir kriterdir. Dolayısıyla komik videolar paylaşan bir hesap kabul edilmeyebiliyor.

Trendyol’un kabul ettiği sosyal medya hesapları:

  • Facebook
  • Instagram
  • Tiktok
  • Twitch
  • Twitter

TRENDYOL İŞBİRLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

 

 

Yukarıda yer alan şartları taşıyan her hesap Trendyol’un ilgili sistemine başvuruda bulunabilmektedir. Başvuruda bulunmak üzere bir ajansa üye olabilir veya doğrudan fatura kesebiliyorsanız https://www.trendyol.com/influencerbasvuru sayfasına giriş yapabilirsiniz.

Başvurunuzun alınabilmesi için gerekli bilgiler:

  1. Ad – Soyad
  2. TC
  3. Telefon
  4. E-Posta
  5. Trendyol hesabınızdaki E-Posta adresi
  6. Doğum tarihi
  7. Açık adres
  8. Instagram bilginiz (başvuru için gerekli)
  9. Beden bilgileriniz (Promosyon ürün gönderimleri amacıyla)
  10. Daha önce çalıştığınız ajanslar

Trendyol’da ilgilendiğiniz kategori seçimini de doğru yapmanız gerekiyor. Sosyal medya hesaplarınız kontrol edilirken ilgili kategorilerden birine uygun içeriğe sahip olmanız gerekiyor.

Trendyol’da kabul edilen kategoriler:
  • Çocuk
  • Ev
  • Hobi
  • Kozmetik
  • Moda
  • Oyun
  • Seyahat
  • Spor
  • Süpermarket

 

 

BAŞVURU SÜRECİ ve REKLAM PAYLAŞIMI

İlgili başvuruyu yaptıktan yaklaşık 10 gün sonra platform size ulaşmakta ve olumlu-olumsuz yanıt sağlamaktadır. Yukarıdaki tüm şartları karşılıyor ve belgeleri eksiksiz bir şekilde sunarsanız büyük ihtimalle olumlu yanıt alacaksınız.

 

Başvuru sonrasında şirketinize ilişkin şu belgeleri sisteme yüklemeniz gerekiyor:

  • Vergi Levhası
  • Resmi Sicil Gazetesi
  • Muvafakatname
  • İmza Beyannamesi / Sirküleri
  • Vergi kimlik numarası
  • Affiliate Programı Sözleşmesi

Şahıs şirketinde sadece TC numarası yeterlidir.

Başvuruyu tamamladıktan sonra Trendyol gelen mail ile sisteme nasıl gireceğinizi belirtecektir. İlgili bilgileriniz ile Trendyol’un sistemine giriş yapabiliyorsunuz.

 

Sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili panelde reklam kodunuzu almanız gerekiyor. Reklam kodu oluşturma süreci genel olarak şöyle ilerliyor:

 

Koleksiyon oluşturuyor ve bu koleksiyon linkini sosyal medyada paylaşıyorsunuz. Ardından satışlardan komisyon elde ediyor ve bu satışları gün sonunda gelen mail ile kontrol edebiliyorsunuz.

NE KADAR KAZANIRIM?

Trendyol Influencer İşbirliği sisteminden elde edeceğiniz kazançlar; sizin linkiniz üzerinden gelen satışlar ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla çok fazla satış yaparsanız çok kazanırsınız

 

Ortalama olarak 100 liralık bir üründen 15 TL civarında bir gelir elde ediyorsunuz. İlgili satışın teknoloji kategorisinde olması durumunda ise 100 lira için sadece 2 TL kazanıyorsunuz. Elbette teknoloji ürünleri diğer kategorilerdeki ürünlere göre çok pahalıdır. Örneğin, 10.000 TL’lik bir laptop satışının sizin üzerinden gelen linkten gerçekleşmesi durumunda 200 TL kazanabiliyorsunuz.

 

 

Ortalama olarak Instagram’da 100 bin takipçisi olan hesaplar Trendyol Influencer İşbirliği aracılığıyla ay sonunda 6-7 bin lira para kazanıyor. Özellikle kozmetik sektöründe makyaj tarzındaki videolar yapan fenomenler ise ay sonunda 20 bin liraya yakın para kazanabiliyor.

Sosyal medya hesaplarından reklam yaparken kullanıcıların ilgisini çekecek olan görseller seçmeye özen gösterin. Aynı zamanda gündemi mutlaka yakından takip etmeniz gerekiyor. Özel günlere yönelik mutlaka ürün barındırmaya özen gösterin. Instagram’ınhikaye linközelliği en çok satış yapabileceğiniz kategoridir. Ayrıca son dönemde Facebook’tan satışların da yükseldiğini belirtmekte yarar var.

ÖDEMEYİ NE ZAMAN ALIRIM

 

Trendyol’da ödemeler her ayın 23’ünde yapılmaktadır. Ancak bu aynı ay içerisindeki 23 değildir. Bir önceki ayın 23’üne kadar olan hak edilmiş ödeme kısmı bir sonraki ayın 23’ünde yapılıyor.

Örnek senaryo şöyle gerçekleşiyor:

Betül 1 Mart’ta Trendyol’un işbirliği sistemine kabul edildi ve reklam yayınlamaya başladı;
23 Mart’ta Trendyol o ayın bilançosunu kesinleştirir ve Nisan ayının 23’ünde ödemesini Betül’ün hesabına gönderir.

INFLUENCER EĞİTİMİ VERİYOR

Trendyol aynı zamanda influencerlar için bir eğitim programı düzenliyor. Trendyol akademi adındaki programa başvuruda bulunarak siz de Trendyol’un influencerlar için verdiği eğitimleri ücretsiz olarak alabilirsiniz. Bu sayede sosyal medya üzerinden kendinizi geliştirerek; Trendyol işbirliği programı aracılığıyla daha fazla para kazanabilirsiniz.

TRENDYOL İŞBİRLİĞİ İÇİN DOĞRU PLATFORM INSTAGRAM MI?

Türkiye’nin Instagram kullanımında dünyada 6. oldu, Twitter kullanımında 7., Facebook’ta ise 12. sıradadır. 39 milyon kullanıcı Instagram kullanırken, bu rakam Twitter’da 37 milyon, Facebook’ta ise 13.6 milyondur. Dolayısıyla sosyal medyadan e-ticaret yapmak ve Trendyol Influencer programından daha fazla para kazanmak için ilk tercihiniz Instagram olmalıdır. Özellikle hikayelere eklenen linkler aracılığıyla e-ticaretten ciddi düzeyde para kazanma fırsatınız bulunmaktadır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Paylaşacağım linki nereden alacağım?

Trendyol uygulaması üzerinden koleksiyon oluşturuyorsunuz. Bu koleksiyonun paylaş kısmından linkini alabilirsiniz.

Promosyon verilecek mi?

Trendyol her Influencer’e elbette promosyon göndermiyor. Ancak bir önceki ay yaptığınız ciroya göre sadece Trendyolmilla ve Trendyol Man ürünlerinde geçerli hediye çekleri veriliyor. Ay sonunda hesabınızdaki hediye çeklerim kısmından görüntüleyebilirsiniz.

Ne kadar kazandığımı nasıl anlayacağım?

– Trendyol her günün sonunda başvuru esnasında verdiğiniz mail adresinize raporunuzu göndermektedir.

Paylaşımları onaylatmam gerekiyor mu?

– Hayır, yasalara uygun paylaşımlar yapmanız yeterli. Paylaşımlar için onay almanız gerekmiyor.

Hangi ürünlerin linkini paylaşabilirim?

– Trendyol’da yer alan tüm ürünleri koleksiyonunuza ekleyerek satabilirsiniz. Bu konuda bir sınırlama yoktur.

Linke tıklandıktan kaç gün sonraya kadar yapılan satışlar bana yazılıyor?

– Bir kullanıcı sizin linkinize tıkladıktan 24 saat sonrasına kadar alışveriş yapması durumunda satış sizin hesabınıza kayıt edilmektedir. Kullanıcı eğer sizin verdiğiniz ürünü değil de başka bir ürünü satın alırsa; komisyon ürünü yüzde 5’e düşmektedir. Raporlamalar bazen 48 saat gecikebilmektedir.

Trendyol Influencer İşbirliği komisyon oranları nedir?

– Teknoloji kategorisinde yüzde 2, diğer tüm kategorilerde yüzde 15 kazanç elde edersiniz.

Daha çok takipçim var daha çok komisyon alabilir miyim?

– Trendyol’un işbirliği sisteminde tüm kullanıcılar için komisyon oranları sabittir.

Onay süreci ne kadar sürüyor?

– Genellikle 1 hafta ile 10 gün arasında onay süreci tamamlanmaktadır.

Raporlarda neler var?

– Raporlarda elde edilen ciro, en çok satılan ürünlerin kategorisi, linklerin performansı ve en çok satılan ürünleri görebilirsiniz.

Benim şirketim yok başka bir şirket üzerinden fatura kesebilir miyim?

– Evet, şirketin size ait olmasına gerek yok. Aynı zamanda bir ajans ile de çalışabilirsiniz. Ancak mutlaka fatura kesilmesi gerekiyor. Dolayısıyla başka bir ajanstan da bu konuda destek alabilirsiniz.

Nasıl fatura keseceğim?

Panele giriş yaptıktan sonra örnek faturaları görebilirsiniz.

Trendyol işbirliği sistemi hakkında merak ettiğiniz başka sorular varsa; bunları aşağıdaki YORUM bölümünden bizlere yönlendirebilirsiniz.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.