DOLAR 32,5907 0.22%
EURO 34,7900 0.35%
ALTIN 2.411,90-0,85
BITCOIN 21593800,40%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hazır Limonata Almaya Son! Gerçek Limonata Tarifini Veriyoruz
296 okunma

Hazır Limonata Almaya Son! Gerçek Limonata Tarifini Veriyoruz

ABONE OL
Temmuz 7, 2022 12:38
Hazır Limonata Almaya Son! Gerçek Limonata Tarifini Veriyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz aylarının belki de vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan ve serinlemek için daha iyisi olamaz dediğimiz limonata için sizlere harika bir tarifimiz var. Dışarıda birçok mekanda bile gerçek limonataya ulaşamadığımız bu günlerde kendiniz evde kolayca sevdiğiniz bu lezzete ulaşabilirsiniz. Serinlemenin en lezzetli hali olan limonata yapımı için aşağıdaki adımları uygulayarak siz de yaz boyu buzdolabınızda hazırda limonata tutabilirsiniz. Hem çocuklarınız hem de kendinizi için vitamin deposu bu buz gibi limonata tarifini merak ediyorsanız işte detaylar!

Vazgeçilmeyen Serinliğimiz Limonata!

Yaz sıcaklarının bir anda bastırmasıyla birlikte hemen hepimizin ilk aklına gelen içeceklerden birisi olan limonata için de vakit geldi diyebiliriz. Evde kendi imkanlarınızla kolayca yapabileceğiniz limonata tarifi için yapmanız gereken tek şey sadece biraz sonra vereceğimiz püf noktalarına uymak. Eğer bu püf noktalarına harfiyen uyacak olursanız siz de yaz boyu dolabınızda hem kendiniz hem de sevdikleriniz için sağlıklı bir serinlik olan limonatanızı eksik etmemiş olursunuz. İşte bu leziz serinlik için temin etmeniz gereken malzemelerinizi şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • 6 adet büyük ve olabildiğince iri ebatta limon
  • 1 tane büyük portakal
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 5 su bardağı soğuk su

Limonata Tarifi ve Püf Noktaları

Tüm bu malzemeleri hazırlamanızın ardından şimdi de sıra geldi püf noktalarına uyarak tarifimizi uygulamakta. Yapım aşamasına geçerken öncelikle limonlarımızın kabuklarını beyaz kısmına gelmeden rendemizin orta gözenekli kısmı ile rendeliyoruz. Ardından hazırlamış olduğumuz portakalı da aynı şekilde beyaz kısmına gelene kadar dikkatli bir şekilde rendeleyerek kabuklarını derin bir kaba aktarıyoruz. Rendelediğimiz bu kabukların üzerine şeker ilave ettikten sonra şeker ve kabuklarını elimizle güzelce harmanlıyoruz. Harmanladığımız bu karışımın üzerine 1 bardak sıcak suyu ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.

 

Ardından limonlarla portakalın suyunu sıktıktan sonra az önce elde ettiğimiz karışıma ilave ediyoruz. Elde ettiğimiz bu karışımı da 30 dk bir kenarda beklettikten sonra üzerine soğuk su ilave edip yeniden karıştırıyoruz.

Şimdi ise sıra süzmeye geldi. Bir süzgeç yardımıyla limonatamızı içindeki posalardan ayırıyoruz. Son olarak buzdolabında 1-2 saat kadar soğuttuktan sonra afiyetle ikram edebilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.