DOLAR 32,5584 0.12%
EURO 34,6827 0.03%
ALTIN 2.417,10-0,63
BITCOIN 21674680,25%
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hacı olmuş 20 Ünlü İsim
977 okunma

Hacı olmuş 20 Ünlü İsim

ABONE OL
Nisan 11, 2024 23:21
Hacı olmuş 20 Ünlü İsim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nüfusun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bir coğrafyada yaşıyoruz ve doğal olarak ünlü isimlerin büyük bir çoğunluğu da İslam dinine mensup. Hacca gitmek İslamın şartlarından biri.Her Müslümanın değişimi farz kılındı.Bu yüzdenlerden de Hacca gidenler ünlü fazla.Ünlülerin Hac ya da Umre ziyaretleri aşina olduğumuz görüntülerin dışında kalıyor.Pahalı güneşamız gözlükleri ve şık giysileriyle kafadaki hacı profiline pek uymasalar da örnek alınacak bir davranış sergiliyorlar.

 

 

Müslümanlar için kutsal sayılan Umre ziyareti yapan ünlü isimlerden biri de Burcu Güneş. Ünlü şarkıcı Umre ziyaretini gerçekleştirmeden önce konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Güzel bir duygu. Çok heyecanlıyım. İki üç yıldır daha da derinlikli bir şekilde İslam dininin ne kadar özel ve anlamlı bir din olduğunun araştırmalarını yapıyordum. Ama bazı şeylerin tam içeriğini anlamak biraz zaman istiyor. Bundan sonra da artık bunun da vakti geldi herhalde, bir davet geldiğini düşünüyorum. Çünkü çok üst üste buna benzer hisler yaşamaya başladım. Çocukluğumdan beri dine çok merakım vardı. Allah konusu geçtiği zaman dikkatle dinlerdim, anlamaya çalışırdım. İnsanlar hep ‘yaşlanınca hacca gidelim’ derler. Ben ne kadar genç yaşta gidilirse o kadar maneviyatın iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Özümüzün ruh olduğunu çok iyi kavramış durumdayım. Bu beden gelip geçici, ruhsal anlamdaki, manevi anlamdaki boyutta da çalışmalarıma devam ediyorum. Bunun için de bu günkü en anlamlı ilk ziyaretimi yapacağım.”

1 MUSTAFA CECELİ

 

Hacı lakaplı sanatçımız Mustafa Ceceli, bu lakabı öylesine değil, bizzat hac vazifesini, bir kere değil iki kere yerine getirerek aldı.

Eşiyle beraber gittiği Hac yolcuğunun kendisini çok değiştirdiğini ve maneviyatına katkı yaptığını söylüyor.

İlk seferde tek başına, ikinci seferde de eşiyle gitti.

 

 

2 NİHAT Doğan

 

 

Nihat Doğan da hacı olmuş ünlülerden. Hac ziyaretinden döndükten sonra da Flash TV’de yayınlanmaya başlayacak “Ramazan Geceleri” programını sunacağı söylendi. Sanatçı daha dindar bir yaşam tarzına kaymayı planlıyordu fakat sonradan daha politik konulara ağırlık vermeyi tercih etti.

 

 

3 Tolgahan Sayışman

 

 

Tolga Sayışman daha önce umreye gitmişti, geçtiğimiz sene ise hacı oldu. Üstelik hac ziyareti sırasında ölüm tehlikesi atlattı. Mina’da yaşayan izdiham faciasından adeta beş dakika fark ile kurtulması üzerine, Hac ziyaretine dair bir fotoğraf paylaşarak, “gideceğimiz yer, doğduğumuz andan itibaren zaten belli değil mi? Ne güzel söylemiş Hz. Mevlana; ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün.” notunu yazmıştı.

 

4 Murat Yıldırım

Murat Yıldırım, Tolga Sayışman’a umre ziyareti sırasında eşlik ettiğinde yıl 2012’ydi. Kendisi henüz hacı olmadı fakat niyeti o yönde…

 

 

5 Necati Şaşmaz

 

Necati Şaşmaz iki kere umreye gitti, umre ziyareti sırasında çekindiği fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Kuran okudu, namaz kıldı. Kutsal topraklardaki ibadetlerini işte böyle belgeledi.

6 İntizar

 

Fantezi müziğin unutulmaz sesi İntizar da “hacı” sıfatını alan ünlülerden…Zaten mütevazı hayat tarzıyla biliyordu. Daha çok maneviyatına odaklı bir hayat yaşamaya devam ediyor.

 

7 Gülben Ergen – Erhan Çelik

Gülben Ergen de eşiyle balayına gitmek yerine, umreye gitmeyi tercih edenlerden oldu. Fakat kutsal topraklarda çekindiği bu romantik poz sosyal medyada tepki çekti. Gülben Ergen’i en son elinde zikirmatikle gördüğümüzü de belirtelim. Tahmin ettiğimizden daha dindar birisi demek ki!

8 Burcu Güneş

Burcu Güneş de umreye gitti. Giderken ve dönerken tüm hislerini ve deneyimlerini gazetecilerle paylaştı. “Oraya boş bir kafayla gittim. Hiçbir şey bilmiyordum. Kurallar nasılsa öyle davrandım. O topraklara ayak bastığımda ise tarif edilemez bir duygu yaşadım. Ağlamaktan kendimi alamadım.” açıklamasında bulundu ve hala eskisi gibi yaşadığını, namazını da aksatmadığını belirtti.

 

 

9 Emel Sayın

 

Emel Sayın, “hayatım boyunca yaptığım en güzel şeyi yaptım. Çok huzurluyum” dedi. “Her şey bana olağanüstü geldi. Her şeyden koptum, uzaklaştım. Orada ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştım. Tüm güzellikleri yaşadım. İmkânı olan herkesin bir kez mutlaka gitmesi gerekiyor.”

10 Atilla Taş

Atilla Taş, “Bütün sevenlerim haklarını helal etsinler, dinimi yaşamak istiyorum” diyerek umreye gittiğinde yıl 2009’du.

Daha sonra da hac vazifesini yerine getirmek istediğini söyledi fakat henüz getirmedi.

“Maneviyatımız yavaş yavaş ölüyor. Kapitalizm ruhlarımıza kadar bizleri esir almış durumda. Paraya ve maddeye kul olmuşuz. Ama, hiçbir şeyin sonu yok. Şükretmeyi de, nimetin sahibini unuttuk. O toprakları gördükten ve şoku yedikten sonra şimdi sıkıntı bile yaşasam, dünya hayatının boş olduğunu biliyorum” diyen sanatçı şimdilerde daha politik bir ruh halinde davranıyor diyebiliriz.

 

11 Ayşe Arman

 

Ayşe Arman da umreye gitti, fakat sa nki daha çok araştırma yapıyor gibiydi. Günahını almayalım yine de! Döndüğü gibi de elbette bir köşe yazısı kaleme aldı. “Hayatımın en “eşsiz” deneyimlerinden biriydi” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.