DOLAR 32,6025 0.27%
EURO 34,7891 0.35%
ALTIN 2.498,13-1,87
BITCOIN 21616390,54%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Google Haberler’de Nasıl Başarılı Olunur?
1283 okunma

Google Haberler’de Nasıl Başarılı Olunur?

Google Haberler, genel olarak arama gibi, ilk yıllardan bu yana önemli ölçüde değişti. Bir zamanlar, haber öğelerini ortaya çıkarmak, bir sayfadaki anahtar kelimeleri bir arama terimiyle eşleştirmek kadar basitti.

ABONE OL
Haziran 27, 2022 21:51
Google Haberler’de Nasıl Başarılı Olunur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Haberler, genel olarak arama gibi, ilk yıllardan bu yana önemli ölçüde değişti. Bir zamanlar, haber öğelerini ortaya çıkarmak, bir sayfadaki anahtar kelimeleri bir arama terimiyle eşleştirmek kadar basitti. Ancak o günler çoktan geçti ve gelenekselarama motoru optimizasyonutekniklerinin etkisi sınırlı.

Google Haberler’de nasıl öne çıkarsınız?

Google Haberler’de iyi performans göstermek için haber yayıncılarının daha karmaşık bir yaklaşıma ihtiyacı var. Arama motorunda yapılan son değişiklikler ışığında, bunun nasıl yapılacağına bakalım.

Google Haberler Sonuçları Nasıl Düzenler ve Görüntüler?

Haber bilgilerini doğru bir şekilde sunmak, arama motoru için önemli zorluklar doğurur. Google Haberler sonuçlarını dört önemli faktör etkiler.

Bağlam

İnsanların bilgiye veya ortama nasıl eriştiği çok önemlidir. Varsayılan besleme ve kişiselleştirilmiş sonuçlar dahil olmak üzere sorgusuz besleme ortamları vardır. Zamanında arama sorguları (En Çok Okunan Haberler), zamansız arama sorguları gibi sonuç almanın başka bir yoludur – daha uzun süredir devam eden organik sonuçlar.

Arama Amacı

Arama amacı, görüntülenenleri etkileyen açık veya parçalı olabilir. Niyet açık ve net olduğunda, SERP homojen olma eğilimindedir. Herkes aynı amaca hitap ediyor.

Bununla birlikte, birden çok amaçla, SERP daha çeşitli ve parçalanmış hale gelir. Google, çeşitli amaçlara hitap eden en iyi hikayeleri ortaya çıkarmaya çalışıyor.

ayıncı Uzmanlığı, Yetki ve Güven

Google’ın Kalite Değerlendiricileri tarafından belirlenen Uzmanlık, Yetki ve Güven, belirli SERP’lerdeki sıralamaları doğrudan etkilemez, ancak sonuçların kalitesi hakkında değerli geri bildirimler sağlar ve bir bütün olarak algoritmayı etkiler.

CNN gibi yetkili haber siteleri güçlü bir itibara sahiptir ve bu nedenle Google’ın Kalite Değerlendirici Yönergeleri’ne (QRG) göre iyi derecelendirme yapma eğilimindedir.

Orijinal Raporlama

Tazelik ve otoriterlik birlikte bazı karmaşık varyasyonlar yaratabilir. Orijinal bir parçanın ne kadar süre öne çıkan bir konumda olduğu, hikaye ilerledikçe zaman içinde değişir.

  • Hikayenin özü bir devam mı yoksa başkaları tarafından kapsama göre değişiyor mu?
  • Orijinal rapor bir onay olarak mı yoksa sorgulandığı için mi atfediliyor?

Hangi haberlerin sunulduğunu ve nasıl sunulduğunu anlamak, haber makalelerinin nasıl optimize edildiği üzerinde çarpıcı bir etkiye sahip olabilir. Bazı örneklere bir göz atalım.

İşte sorgusuz besleme ortamından biri. En Çok Okunan Haberler , tamamı makul ölçüde geniş kapsama alanı sağlayan yetkili kaynaklardan gelen bazıyeni içerikler sağlar.

 

İşte açık arama amacını gösteren ve tazeliğin önemli bir sıralama faktörü olduğunu ortaya koyan zamanında bir sonuca bir örnek.

 

Boston yemek ortamıyla ilgili bu son örnek, düşük SERP çeşitliliği ile açık arama niyetini göstermektedir. Çok popüler bir arama terimi değil ve sonuç olarak haberler zamanında değil.

 

Orijinal Raporlamanın Önemi

Google kısa süre önce“orijinal raporlamayı” ödüllendirecek bir algoritma değişikliği duyurdu. QRG’ye göre bu, “makale ifşa etmeseydi, başka türlü bilinemeyecek olan bilgileri sağlayan” bir rapordur.

En son patent güncellemesindeBill Slawski,Google’ın “bir belgeyi tanımlayabilen; belgenin orijinallik ölçüsünü analiz edin, belge metninin bir veya daha fazla belgeyle benzerliğine dayanan orijinallik ölçüsü…” Bu, coğrafyanın veya anahtar kelimelerin daha belirgin bir öneme sahip olduğu önceki uygulamalardan anlamlı bir değişikliği işaret ediyor.

Google’ın milyonlarca belgeden oluşan bir külliyattaki “orijinal içeriği” tanımlayabilmesinin temel yollarından biri, bir makalede kaç tane “varlık”tan (kişiler, yerler, fikirler ve nesneler gibi özel isimlerden) bahsedildiğini belirlemektir. ilgili materyallerden oluşan bir küme.

MarketMuse Haber Odası Uygulaması

Konu odaklı SEO’nun zor haberlerle buluştuğu yer burasıdır. MarketMuse Haber Odası uygulaması, güncel otorite için haberlerden yararlanma ve Google Haberler’in ömrünü uzatma olmak üzere iki temel girişimi destekler.

Güncel Otorite için Kaldıraç Haberleri

MarketMuse Haber Odası, haber makalelerini daha kapsamlı hale getirerek SEO üzerindeki etkisini artırabilir.Arama motoru, Google Haberler’deki değişikliklerle ilgili son duyurularında, “haber sonuçlarında bir haberin en kapsamlı versiyonunu” sunmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Ayrıca, bu derinlemesine içerik, gelişmiş içerik kümesi desteği sağlar. Bu kümeler, sırayla, daha fazla olumlu pekiştirme sağlayarak, topikal otoritenizi artırmanıza yardımcı olur.

Google Haberler’in Ömrünü Uzatın

MarketMuse Haber Odası, haber kuruluşlarının hangi haberlerin sıralandığını anlamasına, rakiplerin kapsamı hakkında bilgi edinmesine ve son dakika haberlerinin sıralamasını iyileştirmesineyardımcıolarak haber makalelerinin ömrünü uzatır .

MarketMuse Envanteri

MarketMuse Envanteri, sitenizdeki tüm içeriği analiz eder ve birçok yararlı ölçümle birlikte aramada nasıl performans gösterdiğini takip eder. Newsroom ile birlikte şunları yapmanızı sağlar:

  • Ne hakkında yazmanız gerektiğini bilin
  • Nasıl yazılacağını bil
  • Diğer haber kuruluşlarına karşı nasıl farklılaşacağınızı ve performans göstereceğinizi anlayın
  • Rakiplerin nasıl kazandığını (hangi açıları kullandıklarını) belirleyin

 

 

MarketMuse Haber Özeti

Bilgi harikadır, ancak eylem daha iyidir. MarketMuse Newsbrief, içgörüyü eyleme dönüştürmenizi sağlar. Aramada elinden gelenin en iyisini yapmak için makaleyi nasıl yazacağınızı gösteren bir plan gibidir.

Özet

Arama motoru daha gelişmiş hale geldikçe, Google Haberler’de görünürlük için rekabet etmek karmaşıklaşıyor. Google geliştikçe içerik oluşturma yaklaşımı da gelişmeli. Google en yararlı sonuçları sağlamaya vesahte haberleriayıklamaya çalışırken , haber yayıncılarının rekabette üstünlük sağlamak için hala gerekli olanı yapması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.