DOLAR 32,5843 0.21%
EURO 34,8333 0.46%
ALTIN 2.411,97-0,84
BITCOIN 21522880,29%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Galatasaray’ın Yeni Başkanı Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?
853 okunma

Galatasaray’ın Yeni Başkanı Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?

Türkiye’nin futbolda lokomotif kulüplerinden birisi olan Galatasaray’da nefesler tutuldu. 11 Haziran 2022 başkanlık seçimleri sonuçlandı. Geçtiğimiz sezonki kötü gidişatın ardından radikal bir karar alan Galatasaray, seçimlere gitmeye karar vermişti. Başkan Burak Elmas’ın tekrar aday olmadığı seçimlerde iki aday yarıştı. Eşref Hamamcıoğlu ve Dursun Özbek, Galatasaray’ın başkanı olmak için yarıştı. Olağan Genel Kurulu'nda 39'uncu başkanını seçti. Sarı-Kırmızılı kulübün yeni başkanı en çok oyu alarak Eşref Hamamcıoğlu oldu.Peki, Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?

ABONE OL
Haziran 11, 2022 13:01
Galatasaray’ın Yeni Başkanı Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin futbolda lokomotif kulüplerinden birisi olan Galatasaray’da nefesler tutuldu. 11 Haziran 2022 başkanlık seçimleri sonuçlandı. Geçtiğimiz sezonki kötü gidişatın ardından radikal bir karar alan Galatasaray, seçimlere gitmeye karar vermişti. Başkan Burak Elmas’ın tekrar aday olmadığı seçimlerde iki aday yarıştı. Eşref Hamamcıoğlu ve Dursun Özbek, Galatasaray’ın başkanı olmak için yarıştı. Olağan Genel Kurulu’nda 39’uncu başkanını seçti. Sarı-Kırmızılı kulübün yeni başkanı en çok oyu alarak Eşref Hamamcıoğlu oldu.Peki, Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?

 

Başkan Eşref Hamamcıoğlu Kimdir? Eşref Hamamcıoğlu Nereli? Kaç Yaşında?

Galatasaray Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu 11 Haziran 2022 Cumartesi günü Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilmeye başlandı. Türkiye’nin futbolda lokomotif kulüplerinden birisi olan Galatasaray’ın 103. dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul için tüm hazırlıklar tamamlandı. Genel kurulda kongre divan heyetinin oluşturulup, açılışın yapılmasının ardından seçimler başlayacak.

GALATASARAY’DA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK

Galatasaray Lisesi’nde saat 10.00’da başlayan Genel Kurulda, oy kullanma hakkına sahip 8 bin 862 üye oy kullanacak.

GALATASARAY BAŞKAN ADAYLARI

Galatasaray’ın olağanüstü genel kurulunda, Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu başkanlık yarışına tutuştu. Adaylardan Dursun Özbek için kırmızı, , Eşref Hamamcıoğlu için de sarı renk oy pusulaları belirlenirken adayların listeleri ise şöyle:

Dursun Özbek:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil

Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Eşref Hamamcıoğlu:

Asıl: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

Yedek: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

EŞREF HAMAMCIOĞLU KİMDİR?

7 Mart 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Eşref Hamamcıoğlu, Türk iş insanı, girişimci, risk sermayesi uzmanı ve yatırımcı. 6. Galatasaray Divan Kurulu Başkanıdır. Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra Fransa’nın başkenti Paris’te Sorbonnenda İktisat okudu. Mayıs 2011’deki istifasına kadar Başkan ve CEO olarak kaldığı Sodexo-Türkiye’nin temellerini attı. Ocak 2012’ye kadar Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yaptı. Galatasaray’da ise 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu başkanlığında Galatasaray Mezunlar Evi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 2001 yılında Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 15 Nisan 2018’de 336 oyla Galatasaray Divan Kurulu Başkanı seçildi. Ayrıca 8 Nisan 2021’de Galatasaray başkanlığına adaylığını açıkladı. Ancak seçimlerde 1500 oy almasına rağmen Burak Elmas’a kaybetmişti. 11 Haziran 2022 tarihindeki seçimde bir kez daha aday oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.