DOLAR 32,5611 0.07%
EURO 34,8918 0.33%
ALTIN 2.441,330,36
BITCOIN 21890193,44%
İstanbul
19°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

EYT düzenlemesinde son viraj; Milyonlarca Vatandaşlar dört gözle bekliyordu.
762 okunma

EYT düzenlemesinde son viraj; Milyonlarca Vatandaşlar dört gözle bekliyordu.

EYT düzenlemesinde son viraj; Milyonlarca Vatandaşlar dört gözle bekliyordu. Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni formüller masada. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin; EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "En uygun en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız" açıklamasına yer vermişti. EYT ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak? soruları gündemde dolaşırken, Avukat Beril Dikdere, ''3 farklı şekilde hesaplanıyor. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem'' dedi. Heyecanla sonuçlanmasını bekleyen vatandaşlar ise ''Primimiz, günümüz doldu ama bekliyoruz. Bizim için maaşın ne olacağı önemli'' şeklinde konuştu.

ABONE OL
Kasım 10, 2022 17:12
EYT düzenlemesinde son viraj; Milyonlarca Vatandaşlar dört gözle bekliyordu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT düzenlemesinde son viraj; Milyonlarca Vatandaşlar dört gözle bekliyordu. Milyonlarca vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni formüller masada. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin; EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak “En uygun en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız” açıklamasına yer vermişti. EYT ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak? soruları gündemde dolaşırken, Avukat Beril Dikdere, ”3 farklı şekilde hesaplanıyor. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem” dedi. Heyecanla sonuçlanmasını bekleyen vatandaşlar ise ”Primimiz, günümüz doldu ama bekliyoruz. Bizim için maaşın ne olacağı önemli” şeklinde konuştu.

EYT düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler, vatandaşların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Bakan Bilgin daha önce yaptığı değerlendirmelerde yasa için Aralık ayını işaret etmişti. Adım adım hareket ettiklerini vurgulayan Bakan, Ocak ayından sonra düzenlemenin uygulamaya geçirileceğini söyledi.

 

 

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK?

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada önlerinde tek bir model olduğunu çok sayıda vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını ifade ederek, primleri, çalışma gün sayılarını, yılları gözden geçirerek en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi sunacaklarını belirtti.Konunun Meclise taşınacağının altını çizen Bakan Bilgin, Staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı koydu.

 

 

 

 

STAJYERLİK BİR SİGORTA GİRİŞİ DEĞİL

Çıraklık ve stajyerlik durumunun bir sigorta girişi olmadığını söyleyen Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Avukat Beril Dikdere,

 

Bu yaşlarla ilgili bir kaç yaş gibi geri çekilme bekleniyor. Çırak ve stajyerlerin sigorta başlangıçları baz alınmayacak. Çünkü o sistem sağlık sigortasını geliştirmek adına yapılmış bir sistemdir. 2000 yılına kadar ayrı bir hesaplama, 2000-2008 arası farklı bir hesaplama ve 2008 sonrası başka bir hesaplama bekleniyor.

Dört gözle bekleyen vatandaşlar ise, ”Primimiz, günümüz doldu ama bekliyoruz. Yasal açıdan yardımcı olurlarsa iyi olur. Önemli olan maaşın ne çıkacağı çünkü insanlar o parayla 20-25 sene yaşayacak” dedi.

 

Kaynak erkanhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.