DOLAR 32,5772 0.18%
EURO 34,7227 0.14%
ALTIN 2.417,69-0,60
BITCOIN 21690430,01%
İstanbul
17°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Duvardaki anlaşılmayan yazıların gizemi çözüldü.
808 okunma

Duvardaki anlaşılmayan yazıların gizemi çözüldü.

Türkiye'nin konuştuğu Bursa'daki çöp ev dramında şok detay Duvardaki anlaşılamayan yazıların gizemi çözüldü!

ABONE OL
Temmuz 27, 2022 10:25
Duvardaki anlaşılmayan yazıların gizemi çözüldü.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Bursa’daki çöp evde baygın halde bulunan çocuğu ve olayın perde arkasını konuşuyor. Dehşette, her geçen saat yeni detaylar ortaya çıkıyor. Teyzesi tarafından 9 yaşındaki çocuğun 1 yıl boyunca kilitli tutulduğu olay, yürekleri yakmıştı. Çocuğun bulunduğu evde duvarda yazılı olan farklı dildeki notlar da dikkat çekmişti. Notların kim tarafından yazıldığı ve yazılma sebebi anlaşıldı. Öte yandan çocuğun teyzesi tutuklandı. İşte Türkiye’nin kilitlendiği dramda yeni detaylar…

Duvardaki anlaşılamayan yazıların gizemi çözüldü!

SON DAKİKA: ÇOCUĞUN TEYZESİ TUTUKLANDI

Antalya’da koruma altına alınan 9 yaşındaki C.M.A’yı, Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’ndeki çöp evin odasında kilitli tutan ve “çocuğa eziyet ” suçlamasıyla gözaltına alınan teyzesi Kamuran Pınar A.’nın (44),emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede savcılıkça ifadesi alındı. Daha sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli tutuklandı.

TEYZENİN SAVCILIKTAKİ İFADESİ

Zanlı Kamuran Pınar A. savcılıktaki ifadesinde, polis merkezinde olayı ayrıntılı anlattığını belirtti.Yaklaşık 15 yıl İstanbul’da el sanatları branşında usta öğretici olarak görev yaptığını aktaran Kamuran Pınar A, “2013’ten beri Bursa’da ikamet ediyorum. Son iki yıldır güvenlik görevlisi olarak çalıştım. C.M.A, 1 yaşından itibaren benimledir. Onun ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.” diye konuştu.

Şüpheli, çocuğun annesi değil teyzesi olduğunu öğrenmesi üzerine agresifleştiğini anlatarak “C.M.A. kendisine yaklaştırmadığı için tırnakları ve saçları uzamıştır. Ayrıca benim valizim olmadığı için eşyalarımı çöp poşetine koymuştum. Dosyadaki fotoğraflardaki poşetlerin hepsi çöp değildir. Poşetlerin içinde eşyalarımız da bulunmaktadır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.” ifadesini kullandı. Kadının avukatı da müvekkilinin annesinin kaybından sonra stres bozukluğu yaşadığını tahmin ettiklerini belirterek, Kamuran Pınar A.’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, aksi kanaatin oluşması halinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.

TEYZENİN İLK İFADESİ

Polis ekipleri tarafından merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı’nda bir kafede otururken gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmişti. Kamuran Pınar A. emniyetteki verdiği ifadede şu cümleleri kullanmıştı: “Yeğenim C.M.A.’ya 18 aylıktan bugüne kadar annemle birlikte biz baktık. Annem 2020 yılında öldükten sonra ben bakmaya başladım. Kardeşim Yasemin A. (38),annemin vefatından sonra çocuğunu alıkoyduğuma dair şikayette bulundu. C.M.A. bunu duyunca bizimle irtibatı kesti. Yemek yemiyor, temizliği kabul etmiyordu. Son 4 ayda bu hale geldi. Ben de etrafa zarar vermesin ve kaçmasın diye kapıyı kilitledim.”Anne Yasemin A.’nın Antalya’da özel bir markette çalıştığı öğrenilirken, yeğenini alıkoyan teyzenin ise 4 aydır işsiz olduğu ortaya çıkmıştı. Alıkoyan teyzenin eşinin ise güvenlik görevlisi olduğu belirtilmişti.Evde bulunan C. M. A’nın kameralara da yansıyan durumu yürekleri sızlatırken anne Yasemin A. çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Yasemin A., C. M. A. ile ilgili “Yürürken zorlanıyor. Bacakları çok güçsüz. Şu anda çok aç. Sürekli yemek istiyor. Ancak doktor azar azar yemesi gerektiğini söyledi. Protein ağırlıklı beslenecek. Özel bir beslenme programı uygulanacak” şeklinde konuşmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada olaya Bakanlığın müdahil olduğu belirtilirken,”Teyze Kamuran Pınar A.’nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa’da koruma altına alınmıştır.” ifadesi dikkat çekmişti.

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyleydi: “Bursa’da çöp evde bulunan 9 yaşındaki C.M.A. ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir çöp evde tutulan 9 yaşındaki C.M.A ile ilgili, Bakanlığımız sürece ilk andan itibaren müdahil olmuştur. Çocuğun velayeti eşinden boşanan anne Yasemin A.’ya verilmiş, anne çalışmak üzere Antalya’ya gittiğinde çocuğa anneanne bakmıştır. Anneannenin vefatıyla beraber evde birlikte yaşadıkları teyze ile kalan küçükten bir süre sonra haber alamayan anne Yasemin A.’nın 2020 yılında kayıp ilanı verdiği bilgisi edinilmiştir.Teyze Kamuran Pınar A.’nın ev kirasını ödememesi nedeniyle mahkemece evin tahliyesine karar verilmiş ve hükmün icrası sebebiyle eve girildiğinde çocuk sağlıklı olmayan bir ortamda bulunmuştur. Polis eşliğinde emniyete götürülen küçük çocuk, emniyetteki işlemlerinin ardından Bursa İl Müdürlüğü’müze teslim edilmiştir. Müdürlüğümüzde çocuğun öz bakımları yapılmış akabinde genel sağlık tetkikleri için hastaneye götürülmüştür. Hastane sürecinin ardından Bursa’da savcılık kararıyla anneye verilen çocuk, Antalya’da yine savcılık kararıyla anneden alınarak bakanlığımız kurumlarında koruma altına alınmıştır. Teyze Kamuran Pınar A.’nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa’da koruma altına alınmıştır. Kamuran Pınar A. Bursa’da gözaltında tutulmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DUVARDAKİ YAZILAR KORECE ÇIKTI

Kamuran Pınar A.’nın çöp eve dönüştürdüğü daire görevliler tarafından temizlenirken, duvara yazılan ve anlaşılamayan yazılar dikkat çekti. Yazıları, Kamuran Pınar A. ile birlikte kalan ve daha sonra Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altına alınan ve Korece öğrenen kızı E.Z.A.’nın duvara yazdığı ortaya çıktı.

 


ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çöp evden kurtarıldıktan sonra AÜ Hastanesi’nde tedaviye alınan 17 kilo ağırlığındaki C.M.A.’nın (9) sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Olayı duyunca çok üzüldüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, “Bütün Türkiye’nin tüylerini diken diken eden bir durum var. Hak etmediği bir muameleyle karşılaştık ve görüntüler hepimizi şok etti” dedi. Genel olarak bir gelişme geriliği olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, genel durumunun orta iyi düzeyde olduğunu söyledi. Gelişme geriliğinin genel duruma hakim olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, “Kuzumuzun yanındaydım. Genel durumu gayet iyi. Gülüştük hatta. Burada önemli olan gelişme geriliği değil, 1 yıl içinde toparlanması. Aslında daha önemlisi muhtemelen çok algılayamadığımız maalesef travmaları var. Ruhsal travmalar. Hiçbir canlının hak etmediği bu davranışı yapan insanların yanına kar kalmaması” diye konuştu.

OKUMA YAZMASI YOK, TAZE FASULYE, ÇORBA VE YOĞURT YEMİŞ

C.M.A.’nın hiç okula gitmediğini ve bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Özkan, beslenmenin yavaş yavaş ilerletildiğini söyledi. Çocuğa moral ve motivasyonun iyileşmesi için çeşitli hediyeler de verildiğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, “Herhangi bir organ yetmezliği yok. Genel durumu orta iyi. Hiç okula gitmemiş, okuma yazma bilmiyor. Bu duruma çok üzüldüm. Hatta C.M.A. ‘Burada olmaktan mutluyum’ dedi. Oyuncağa sevindi. Yemek yediğini söyledi. Taze fasulye yemiş, çorba içip yoğurt yemiş. Çok hoşuna gitmiş yemek” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.