DOLAR 32,6289 0.31%
EURO 34,8414 0.4%
ALTIN 2.425,83-0,27
BITCOIN 21811583,12%
İstanbul
19°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Dünya Sefalet Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?
339 okunma

Dünya Sefalet Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?

ABONE OL
Ekim 16, 2022 15:09
Dünya Sefalet Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

John Hopkins Üniversitesi’nde görevli ekonomist Steve Hanke, yeni bir araştırma yaptı. Söz konusu araştırmada Dünya Sefalet Endeksi analizinde ülkeleri sefalet derecelerine göre sıraladı. Ayrıca bu sıralama içinde Türkiye de yer almakta. Dünya Sefalet Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?

Dünya Sefalet Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan John Hopkins Üniversitesi araştırma görevlisi ekonomist John H. Hopkins yeni bir araştırma ile karşımızda. Hopkins 2020 yılının Dünya Sefalet Endeksi’ni araştırdı ve dünyanınen sefilülkelerinin sıralamasını yaptı. Peki Dünya Sefalet Endeksi nedir?

Dünya Sefalet Endeksi bir ülkenin gayrisafi milli hasıla büyüme hızından işsizlik, enflasyon, bütçe açığı gibi olumsuz rasyoların çıkarılması ile elde edilen endekstir. Ayrıca işsizlik, enflasyon, faiz oranlarının toplamından yıllık gayrisafi milli milli gelir çıkartılarak hesaplanır. Oluşturulan listede yukarda yer alan ülkelerde sefalet artıyordur veekonomi kötü durumdadır.

 

Yapılan araştırmada 156 ülke bulunmakta. Bu ülkelerin arasında Türkiye21. sıradayer almakta. Ne yazık ki Avrupa ülkeleri arasında en yukarıda yer alan ülke konumunda. Ayrıca Türkiye’nin enflasyon endeksi41,2 puanda. Ülkemize yakın olan puandaki ülkeler ise 92,1 puan ile İran (ki bizden kötü olan tek komşumuz), 39,5 ile Irak, ve 31,3 il Yunanistan. Listenin son sırasında bulunan Guyana, Japonya ve Almanya gibi büyük ekonomilere göre son sırada olmasıyla şaşırtmakta. Çünkü endeksin düşük olması, ülkelerde ekonomininiyi olduğunugöstermekte.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünmektesiniz? Alt kısımdan yorum yaparak bizlerle ve diğer okurlarımızla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.