DOLAR 32,2211 -0.01%
EURO 34,7442 -0.47%
ALTIN 2.442,30-0,07
BITCOIN 1968779-0,23%
İstanbul
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Diyarbakırlı ‘Ramazan hoca’ kimdir? Kim Öldürdü? Ramazan Pişkin öldü mü?
388 okunma

Diyarbakırlı ‘Ramazan hoca’ kimdir? Kim Öldürdü? Ramazan Pişkin öldü mü?

ABONE OL
Ocak 31, 2024 22:49
Diyarbakırlı ‘Ramazan hoca’ kimdir? Kim Öldürdü? Ramazan Pişkin öldü mü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da Ulu Camii’de yaptığı konuşmalar ve videolarla tanınan Ramazan Böçkün, İstanbul Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Ramazan Pişkin kimdir?

Ramazan Böçkün, 1965 yılında Diyarbakır’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Camii’de vatandaşlara anlatarak sembol isim haline geldi. Böçkün, yaptığı konuşmalarda toplumsal sorunlara ve haksızlıklara dikkat çekmesiyle biliniyordu.

Ramazan Hocayı kim öldürdü?

Ramazan Hoca, 31 Ocak 2024 tarihinde saat 22.00 sıralarında Fatih’te bulunan kendisine ait çay ocağında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Böçkün, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Ancak, Ramazan Hoca’nın yaptığı konuşmalarda toplumsal sorunlara ve haksızlıklara dikkat çekmesinden dolayı saldırının bu nedenle gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ramazan Hoca’nın cenazesi Diyarbakır’a götürüldü

Ramazan Böçkün’ün cenazesi, İstanbul’da yapılan törenin ardından Diyarbakır’a götürüldü. Cenaze, Diyarbakır Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenaze törenine, Ramazan Hoca’nın yakınları, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan Hoca’nın öldürülmesi, Türkiye’de büyük üzüntüye neden oldu. Çok sayıda kişi, Ramazan Hoca’nın öldürülmesini kınadı ve olayla ilgili soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.