DOLAR 32,5503 0.22%
EURO 34,8073 0.06%
ALTIN 2.487,620,15
BITCOIN 20710864,15%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a sert mesaj! ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’
483 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a sert mesaj! ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’

Seferihisar'da Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü Tatbikatında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'a Ege'deki adaların silahlandırılması üzerinden çok sert tepki gösterdi. "Yunanistan'a gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum" diyen Erdoğan, "Güçlerinin yetmeyeceği hayaller kuranlar tarih önünde bunu hesabını verecektir" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca terörle mücadelede de önemli mesajlar verdi.

ABONE OL
Haziran 9, 2022 13:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a sert mesaj! ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a sert mesaj! ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seferihisar’da Efes-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü Tatbikatı’nda terörle mücadelede net mesajlar verdi. “Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceğimiz, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını tamamlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulunan, “Hiçbir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

“PKK İLE SADECE BİZ MÜCADELE ETTİK”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kahraman ordumuzun sınır güvenliğimizden sınır ötesi harekatlarımıza, terörle mücadeleden NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında yürüttüğü faaliyetlere kadar her alanda başarılarıyla göğsümüzü kabartıyoruz

 

Dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelede elde ettiğimiz sonuçların eşi benzeri yoktur. Suriye’de fiilen sahaya girip mücadele etmeye yanaşmadığı DEAŞ’a karşı ilk ve tek harekatı biz gerçekleştirdik. Hem ülkemizin hem komşularımızın toprak bütünlüğüe tehdit oluşturan PKK/YPG ile sadece biz mücadele ettik.

Türkiye’nin meşru güvenlik politikası terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın da istikrarına katkıda bulunuyor. Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceğimiz, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını tamamlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hiçbir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını umut ediyoruz

 

Bazı Yunan siyasetçiler dünyada eşi benzeri görülmemiş pervasızlıkla akla mantığa aykırı eylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar. Bu tür konuların şımarıklık kaldırmayacak kadar hassas olduğu ağır sonuçlar doğuracağı noktasında örnekler mevcut. Güçlerinin yetmeyeceği hayaller kuranlar tarih önünde bunu hesabını verecektir.

Bu vesileyle bir kez daha Yunanistan’a gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.