DOLAR 32,5851 0.21%
EURO 34,8050 0.39%
ALTIN 2.412,95-0,80
BITCOIN 21545700,70%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

CİMER Ev Sahibi Şikayet Hattı Nedir? Ev Sahibi Şikayet Hattı Açıldı Mı?
768 okunma

CİMER Ev Sahibi Şikayet Hattı Nedir? Ev Sahibi Şikayet Hattı Açıldı Mı?

Devlet baba artan kira fiyatlarına karşı kiracıları korumak için düğmeye bastı. Birbiri ardında yeni uygulama hayata geçti ve hayata geçirilmeye devam ediyor. Fahiş fiyat artışını önlemek ve ev sahipleri üzerine caydırıcı etki bırakmak için ev sahibi şikayet hattı geldi. Peki, ev sahibi şikayet hattı nedir?, Ev sahibi şikayet hattı nasıl çalışıyor?, Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim? İşte detaylar...

ABONE OL
Haziran 18, 2022 17:41
CİMER Ev Sahibi Şikayet Hattı Nedir? Ev Sahibi Şikayet Hattı Açıldı Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet baba artan kira fiyatlarına karşı kiracıları korumak için düğmeye bastı. Birbiri ardında yeni uygulama hayata geçti ve hayata geçirilmeye devam ediyor. Fahiş fiyat artışını önlemek ve ev sahipleri üzerine caydırıcı etki bırakmak için ev sahibi şikayet hattı geldi. Peki, ev sahibi şikayet hattı nedir?, Ev sahibi şikayet hattı nasıl çalışıyor?, Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim? İşte detaylar…

 

 

 

 

 

Ev Sahibimi Nereye Şikayet Edebilirim? Ev Sahibi Şikayet Hattı Nedir? Ev Sahibi Şikayet Hattı Açıldı Mı? Kiracılar Bu Haber Sizin İçin…

Pandemi, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon derken akaryakıt fiyatlarından enerji sektörüne kadar hemen her sektöre zam geldi. Zamlardan en çok etkilenen sektör kuşkusuz konut sektörü oldu. Hem sıfır konutlar hem de kira fiyatları adeta roket takıp, uçuşa geçti. 1.500 TL’lik kiralar 4.000 – 4.500 TL’ye dayandı. Hal böyle olunca binlerce vatandaş mağdur oldu ve devlete sığındı. Devlet baba ise artan kira fiyatlarının önüne geçmek için birbiri ardında tedbiri hayata geçirmeye başladı. Bu tedbirlerin başında ev sahibi şikayet hattı geliyor. Ev sahibi şikayet hattını duyan vatandaşlar, arama motorlarına giderek ev sahibi şikayet hattı nedir? Ev sahibi şikayet hattı nasıl çalışıyor? Ev sahibini nasıl şikayet edebilirim? Sorularını araştırıyor.

 

 

EV SAHİBİ ŞİKAYET HATTI NEDİR?

Devlet tarafından hayata geçirilen bu uygulama ile kiracıların korunması hedefleniyor. Kiracıların alenen veya haksız yere evden çıkarılmaların önlenmesi, yüksek kira artışlarının kontrol altına alınması, vergi incelemelerin kolaylaştırılması, kayıt dışı işlerin azaltılması ve kiracıların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

 

 

EV SAHİBİ ŞİKAYET HATTI NE GETİRİYOR?

Ev sahibi şikayet hattı ile kiracıların üzerinde evden çıkarılma korkusu giderilecek ve kiracı devlet koruması altına alınacak. Kiracıları korkutan bir konu olan fahiş fiyat artışlarındaki kabul etme zorunluluğu da yine devlet denetimine girecek. Bu hat ile ev sahibine tanınan haklar netlik kazanacak ve haksız kazancın da önüne geçilecek. Kiracı ile ev sahibi arasında olabilecek bir problemde bu hat arabulucu görevini de üstlenecek.

 

 

 

ŞİKAYET EDİLEN BİR EV SAHİBİNE NE OLACAK?

Eğer bir kiracı şikayet hattı üzerinden ev sahibini şikayet etmişse, ev sahibinin mal varlığı ve kontrat araştırmaları için bir ekip gönderilecek. Vergiler üzerinden kiraya kadar her bir gelir gider için beyanname hazırlanacak. Bu beyanname şeffaf bir şekilde hazırlanacak ve sunulacak. Akabinde hem kiracı hem de ev sahibi için lüzumu görülen işlem uygulanacak.

 

EV SAHİBİ ŞİKAYET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.