DOLAR 32,5109 0.01%
EURO 34,6555 -0.14%
ALTIN 2.437,80-2,45
BITCOIN 21691063,21%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat: Yabancı VAR’ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum
452 okunma

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat: Yabancı VAR’ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Trendyol Süper Lig'de sezon sonuna kadar kritik maçlara yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) atama kararını olumlu buldu.

ABONE OL
Nisan 12, 2024 13:57
Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat: Yabancı VAR’ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arat, siyah-beyazlı kulübün Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirilen gelenekselleşen bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TFF’nin yabancı VAR kararını değerlendiren Arat şunları söyledi:

  • “Yabancı VAR’ın devreye girmesini olumlu karşılıyorum. Beşiktaş’ın maçına yabancı VAR atamamışlar ama bir sonraki maçta biz de bekliyoruz.”
  • “Maç anında pozisyonların ve VAR konuşmalarının statlarda gösterilmesini istiyoruz.”
  • “Maçlarda yabancı hakem denemelerine bu sezon bitmeden başlamaları lazım. Türk futbolunun şu andaki en büyük sıkıntısı hakemler ve video yardımcı hakemler. Büyük baskı altında kalıyorlar ve çok büyük hatalar yapabiliyorlar.”
  • “Yapılan toplantıların medyaya sızdırılması Türk spor tarihindeki en can alıcı noktalardan biridir. Herkes şeffaf olmak zorunda.”
  • “Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere gibi liglerden yabancı hakemlerin gelmesinin doğru olacağına inanıyorum. Bu bir rekabet getirir. Bu rekabet de süreklilik sağlar.”
  • “Beşiktaş olarak baştan beri bu konudaki ısrarını sürdürüyoruz. Beşiktaş her zaman yabancı hakem ve VAR konusunda ısrarcıdır. Bunun çok eğitici olacağını da düşünüyoruz.”
  • “UEFA’nın bu konuda belli bir rotasyon planı olduğunu düşünüyoruz. Bunun benzeri bu sezon Alman hakemlerle Hırvatistan’da denendi ve çok başarılı sonuçlar verdi.”
  • “Bu tartışmaların bitmesi lazım. Halk bundan sıkıldı. Son 4 ayda Türk spor tarihinde ender rastlanan çok büyük sıkıntılar yaşandı.”

Arat ayrıca, 18 Temmuz olarak açıklanan TFF seçimlerinin öne alınmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Beşiktaş’ın futboldaki performansının da düzelmesi gerektiğini vurgulayan Arat, “Performansımız düzelmek zorunda. Beşiktaş daha iyi oynamak zorunda. Türkiye Kupası’nı kazanmalıyız. İyi bir takımız ama kötü günler geçiriyoruz. Bunu camia olarak atlatacağımızı düşünüyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.