DOLAR 32,5843 0.21%
EURO 34,8333 0.46%
ALTIN 2.411,97-0,84
BITCOIN 21522880,29%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Başkanlık Seçimi Başladı Dursun Özbek mi?, Eşref Hamamcıoğlu mu? Başkan Olacak
350 okunma

Başkanlık Seçimi Başladı Dursun Özbek mi?, Eşref Hamamcıoğlu mu? Başkan Olacak

Başkanlık Seçimi Başladı Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, oylama aşamasına geçilmesi adına seçimli genel kurulda konuşma yapmayacaklar

ABONE OL
Haziran 11, 2022 12:37
Başkanlık Seçimi Başladı Dursun Özbek mi?, Eşref Hamamcıoğlu mu? Başkan Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dursun Özbekmi,Eşref Hamamcıoğlumu? Galatasaray’da 39. başkanın kim olacağı sorusu, bugünkü seçimle cevap bulacak. 8 bin 862 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongre saat 10.00’da Galatasaray Lisesi’nde başladı.

Galatasaray Spor Kulübü’nde olağanüstü seçimli genel kurul bugün Galatasaray Lisesi’nde yapılıyor. Genel kurulda, Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu, sarı-kırmızılıların yeni başkanı olmak için yarışıyor.

Bu seçimle birlikte geçen yıl haziran ayında başkanlık koltuğuna oturanBurak Elmas‘ın görev süresi sona erecek. Seçimli genel kurulda üyeler Özbek için kırmızı, Hamamcıoğlu için de sarı renkteki oy pusulalarını kullanacak. Genel kurulda, 8 bin 862 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Seçimde toplam 24 sandık yer alıyor.

Seçimden notlar

Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray’ın 39. başkanı olabilmek için kıyasıya bir yarışa giriyor. Galatasaray Lisesi’nde bugün saat 10.00’da başlayan kongrede oy verme işlemi 15.00’te sona erecek ve oy sayma işlemine geçilecek.

Başkanlık seçimini canlı olarak GS TV’den yayınlanıyor.

Başkan Burak Elmas, genel kurula teşekkür ederek, “İlk önce aileme bu zorlu dönemde sonuna kadar yanımda oldukları için, çok kıymetli ekip arkadaşlarıma, onlarla çalışma şevkini bana bahşettikleri için; bu zor günlerde son ana kadar gönlünü Galatasaray’a verenlere teşekkür etmek istiyorum. Seçime katılan iki başkan adayına başarılar diliyorum. Umarım bu Galatasaray yolculuğunda çok daha başarılı olurlar. Tekrar ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda Divan Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Divan Kurulu üyeleri seçildi.

Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, oylama aşamasına geçilmesi adına seçimli genel kurulda konuşma yapmayacaklar.

Başkan Burak Elmas ile başkan adayları oylarını kullandı

Galatasaray Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda görevi devredecek başkanBurak Elmasile adaylar oylarını kullandı.

Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen kongrede başkan Burak Elmas 5, adaylardanDursun Özbek2,Eşref Hamamcıoğluda 3 numaralı sandıkta oylarını verdi.

Oyunu kullanan Dursun Özbek, seçimin gecikmeli yapıldığına değinerek,“Biraz gecikmiş bir seçim ama Galatasaray için hayırlı olacağını düşünüyorum. Kim seçilirse seçilsin sonuçta Galatasaray kazanacaktır. Galatasaray’a hizmet etmek için geliyoruz. Seçilecek kim olursa olsun ona başarılar diliyorum. Galatasaray için inşallah güzel günler yakında.”diye konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu ise çok önemli bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek,“Bugün Galatasaray için tarihi bir seçim. Galatasaraylılar, hür, bağımsız Galatasaray için destek ve karar verecek. Çok değerli bir konsorsiyum ile yarışıyoruz. Bu zamana kadar yarışımız Galatasaray’a yakışır bir kalitede geçti. Beklentimiz büyük. Bize olan teveccüh kendini koridorlarda, sınıflarda ve bahçede gösteriyor. Umarım başladığımız gibi seçimi önde bitiririz.”ifadelerini kullandı.

Erden Timur: Demokrasi şöleni olması çok güzel

Galatasaray Kulübü başkan adayı Dursun Özbek’in ekibinde yer alan Erden Timur,“Kime oy verirlerse versinler en önemli şey katılım. 25 milyon insanın sorumluluğu üzerinde… Demokrasi şöleni olması çok güzel. İnşallah hak eden kazanır. Çabayı gösterdikten sonra sonucunu beklememesi lazım. Tabii ki insan sonucu bekler. Şöyle bir söz vardır, zaferden çok sefer önemlidir. Mesele çaba ve o çabayı sonuna kadar vermek. Sonunda da ne olursa olur zaten. Dünyayı tek kurtaracak şey sevgi. Galatasaray önemli ama toplum daha önemli. Toplum olmazsa Galatasaray olmaz. Sevgi lisanını korumak için ne yapılır? Yanlışlara tepki verilir.”şeklinde konuştu.

Adnan Öztürk: Burada iki felsefe yarışıyor

Galatasaray Kulübü başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu’nun ekibinde yer alan Adnan Öztürk “İnsan doğduğu yere gelince mutlu oluyor. Ben 12 yaşında geldim buraya. 7 sene burada yaşadım. Çocuk ruhumuz öne çıkıyor. Seçime ilgi var. Bu seçim çok net bir seçim. Burada iki felsefe yarışıyor. Burada evdeki pirince sahip çıkalım diyor, diğeri de Dimyat’a pirince gidelim diyor. İlginç bir seçim olacak ama Galatasaray açısından çok iyi bir seçim olacak.” sözlerini sarf etti.

Adayların listeleri

Başkan adaylarının yönetim kurulu asıl ve yedek listeleri şöyle:

Dursun Özbek:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil

Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Eşref Hamamcıoğlu:

Asıl: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

Yedek: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.