DOLAR 32,6361 0.39%
EURO 34,8752 0.15%
ALTIN 2.493,420,37
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir?
  • İyi Haber – iyihaberim.com
  • Gündem
  • Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir?
237 okunma

Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre eşi doğum yapan sözleşmeli çalışan 4/B'li personele eşinin doğum yapması durumunda babalık izni verilmektedir. Peki babalık izni kaç gün kullanılır? Babalık izni kullanmayıp parası alınır mı? Babalık izni dilekçesi nasıl yazılır? Peki Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir? Detaylar Haberimizde...

ABONE OL
Haziran 25, 2022 15:23
Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre eşi doğum yapan sözleşmeli çalışan 4/B’li personele eşinin doğum yapması durumunda babalık izni verilmektedir. Peki babalık izni kaç gün kullanılır? Babalık izni kullanmayıp parası alınır mı? Babalık izni dilekçesi nasıl yazılır? Peki Babalık izni kaç gün? Babalık izni nasıl kullanılır? 2022 Babalık izin kaç gün sürüyor, kaç hafta? Babalık izin tatili ne kadar sürmektedir? Detaylar Haberimizde…

 

Babalık izni ne zaman kullanılır, merak edilen sorulardandır. Babalık izni, erkek memur veya işçinin eşinin doğum yapması ile başlar. Yani babalık izni, erkek memurun veya erkek işçinin eşi doğum yaptığı zaman kullanılabilir.

Babalık izni kaç gün?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Mazeret İzni” başlıklı 104. maddesinin (B) bendi “Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.” şeklindedir. Yani kanunda belirtildiği gibi, memura eşinin doğum yapması durumunda 10 günlük babalık izni verilir. Öğretmenlerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna bağlı oldukları için eşi doğum yapan öğretmenlerin 10 gün izin hakkı vardır. Bunu okul idaresine bir dilekçe vererek kullanabilir.

 

 

Taşeron işçilerin babalık izni kaç gün?

Ayrıca, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre eşi doğum yapan sözleşmeli çalışan 4/B’li personele eşinin doğum yapması durumunda 2 gün babalık izni verilmektedir. Taşeron işçiler için de babalık izni normal işçi statüsünde çalışan işçiler ile aynıdır. Toplam 5 gündür.

 

Babalık izni nasıl kullanılır?

Çalışan erkeğin, eşinin doğum yapması nedeniyle babalık iznini kullanabilmesi için bağlı bulundukları iş yerlerine ya dakamuise bağlı bulunduğu birime dilekçe ile doğum iznini kullanabilmeleri için başvuru gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bunu babalık izni ya da doğum izni şeklinde ayırmak mümkündür. Başvuruda şu tarihte gerçekleşen eşimin doğumu nedeniyle izin süresini de belirtmek suretiyle babalık izni dilekçesi yazılır.

 

Babalık izni dilekçesi nasıl yazılır?

Doğum izni için yazılacak dilekçede iznin kaç gün olacağı belirtilmelidir. Kişiler aynı anda iznin hepsini de kullanmak zorunda değildir. Bu bilgiler izin dilekçelerinde belirtilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.