Gündem

Ankara bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı vakti 2022

Bayram namazı ile yılın ikinci dini bayramı olan Kurban bayramı karşılanacak. Vilayet bayram namazı saati farklılık gösterirken, namaz vakitleri Diyanet tarafından belirlendi.

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Ankara’da bayram namazı Diyanet’in belirlediği saat olan 06:03‘de kılacak. Vilayet il öbür bayram namazı saatlerini aşağıdaki link üzerinden Ankara’dan farklı kentlerde bayram namazının saat kaçta kılınacağını öğrenebilirsiniz.

İL VİLAYET BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

 

 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı, Ramazan Bayramı yahut Kurban Bayramı’nın birinci günü güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır.

Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah isteği için vâcib olan (Ramazan yahut Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.

 

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de birebirini yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de birebirini yapar ve imamın okuduğu mühlet ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır.

 

Ardından 2. rek’âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, mühlet ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılarak namaz bitirilir.

 

 

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi” ni okur. Sonra, dua edilir.

Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “iki salla bir bağla üç salla bir yat” halinde bir tekerleme de yapılmıştır.

ANKARA’NIN DEĞERLİ CAMİLERİ

Ağaç Ayak Cami
Ahi Elvan Cami
Ahi Yakup Cami
Aslanhane (Ahi Şerafettin) Cami
Cenab-ı Ahmet Paşa Cami
Alaaddin Camii
Çiçekçioğlu Camii
Direkli Cami
Eskicioğlu Camii
Hacettepe Camii
Hacı Arap Camii
Hacı Bayram Camii
İbadullah Cami
Karacabey Camii
Kocatepe Camii

 

iyihaberim

Recent Posts

Justin TV Fenerbahçe – Sivasspor Canlı Maçı İzleme linki! Taraftarium24, Selçuk Sports Canlı Maç İzleme linki!

Futbol heyecanını yaşarken, canlı maç yayınlarının kaliteli ve kesintisiz olması önemlidir. Bu noktada, futbolseverlerin ihtiyaçlarını…

3 gün ago

Fenerbahçe – Sivasspor Canlı Maç İzleme linki! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports

Futbol severlerin merakla beklediği Fenerbahçe - Sivasspor maçı heyecanı doruklara çıkıyor. Bu önemli müsabakayı canlı izlemek isteyenler…

3 gün ago

Taraftarium24 Fenerbahçe Adana Demirspor maçı canlı izle Şifresiz Bein Sport Justin TV Selçuk Sports Kralbozguncu Fb Adana canlı izle Netspor tv kaçak link

Fenerbahçe maçı canlı izle HD Fenerbahçe Adana Demirspor canlı maç izle Adana Fenerbahçe macini canli…

3 gün ago

19 yaşındaki oğlum, 29 yaşındaki üvey annesiyle kaçtı!, Müge Anlı ile Tatlı Sert 22 Nisan 2024

Umut Bey, eşi Nagihan Hanım'ın kendisinden 8 yaşında küçük bir kızı olduğunu ve bu kızın…

3 gün ago

Taraftarium24 Galatasaray Pendikspor (21.04.2024) Canlı Yayın | Beinsports CANLI İZLE Selçuksports Justin TV izle

Galatasaray Pendikspor maçı canlı izle. Galatasaray Pendikspor canlı izle Exxen YouTube World Turk TRT Spor…

4 gün ago

Galatasaray – Pendikspor Canlı Maç İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports Canlı Maç İzle!

Futbolseverler için heyecan verici bir karşılaşma yaklaşıyor: Galatasaray ile Pendikspor arasındaki maç. Taraftarlar, bu mücadeleyi canlı olarak izleyebilmek için…

4 gün ago