Ankara bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı vakti 2022
DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BITCOIN 2267013-0,70%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ankara bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı vakti 2022
265 okunma

Ankara bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı vakti 2022

Türkiye bayrama hazırlanıyor, birçok vatandaş tarafından bayram namazı saatleri merak ediliyor. Ankara bayram namazı, bayramın birinci gününde cemaatle birlikte kılınacak. Diyanet’in belirlediği saate nazaran Ankara’da bayram namazı 06:03‘de kılınacak.

ABONE OL
Temmuz 8, 2022 22:05
Ankara bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı vakti 2022
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayram namazı ile yılın ikinci dini bayramı olan Kurban bayramı karşılanacak. Vilayet bayram namazı saati farklılık gösterirken, namaz vakitleri Diyanet tarafından belirlendi.

ANKARA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Ankara’da bayram namazı Diyanet’in belirlediği saat olan 06:03‘de kılacak. Vilayet il öbür bayram namazı saatlerini aşağıdaki link üzerinden Ankara’dan farklı kentlerde bayram namazının saat kaçta kılınacağını öğrenebilirsiniz.

İL VİLAYET BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

 

 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı, Ramazan Bayramı yahut Kurban Bayramı’nın birinci günü güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır.

Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah isteği için vâcib olan (Ramazan yahut Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.

 

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de birebirini yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de birebirini yapar ve imamın okuduğu mühlet ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır.

 

Ardından 2. rek’âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, mühlet ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de birebirini yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılarak namaz bitirilir.

 

 

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi” ni okur. Sonra, dua edilir.

Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “iki salla bir bağla üç salla bir yat” halinde bir tekerleme de yapılmıştır.

ANKARA’NIN DEĞERLİ CAMİLERİ

Ağaç Ayak Cami
Ahi Elvan Cami
Ahi Yakup Cami
Aslanhane (Ahi Şerafettin) Cami
Cenab-ı Ahmet Paşa Cami
Alaaddin Camii
Çiçekçioğlu Camii
Direkli Cami
Eskicioğlu Camii
Hacettepe Camii
Hacı Arap Camii
Hacı Bayram Camii
İbadullah Cami
Karacabey Camii
Kocatepe Camii

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.