DOLAR 32,3545 -0.02%
EURO 34,7952 -0.02%
ALTIN 2.394,51-0,08
BITCOIN 19210492,82%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ABD’yi sarsan ‘Jeffrey Epstein Adası’ skandalı
190 okunma

ABD’yi sarsan ‘Jeffrey Epstein Adası’ skandalı

Epstein'in 'Seks Adası' skandalı, dünyayı sarsıyor! Kim bu Türk kadın? İsim listesi ortaya çıktı, binlerce ünlü ismin video kaseti var: Siyasetçi, sanatçı... Simpsonlar yine bilmiş!

ABONE OL
Ocak 8, 2024 09:23
ABD’yi sarsan ‘Jeffrey Epstein Adası’ skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li milyarder iş adamı Jeffrey Epstein’ın Karayipler’deki Little St. James adasında işlediği iddia edilen çocuk istismarı skandalı, ABD’yi ve dünyayı sarsan bir olaya dönüştü.

 

Epstein, 2019’da tutuklu bulunduğu New York’taki hapishane hücresinde ölü bulunmuştu. Ancak ölümünün ardındaki sır perdesi henüz tam olarak aralanmış değil.

Epstein, Little St. James adasında 14-18 yaş arası çok sayıda kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor. İddialara göre, Epstein adada bir seks köleliği ağı kurmuştu.

Epstein’ın kurbanları arasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin en zengin ve en güçlü ailelerinden gelen kızlar da yer alıyor. Bu isimler arasında, Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump ve Elon Musk gibi isimler de bulunuyor.

Epstein davasında, Epstein’ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell de yargılandı. Maxwell, 2022’de “reşit olmayan genç kızların cinsel istismarına aracılık yapmaktan” 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Epstein davası, ABD’de cinsel istismar konusundaki farkındalığı artıran önemli bir olay oldu. Ancak dava, Epstein’ın suç ortaklarının ve suçlarının tam olarak ortaya çıkarılamaması nedeniyle birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Adli süreç devam ediyor

Epstein davasında, Epstein’ın kız arkadaşlarından biri olan Virginia Roberts Giuffre, Epstein’ın fuhuş ağına dahil edilmesinde rol oynadığı gerekçesiyle Maxwell’e dava açmıştı. Bu dava devam ediyor.

Ayrıca, Epstein’ın ölümünün ardındaki sır perdesi aralamak için de bir soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturmada, Epstein’ın ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğu araştırılıyor.

Skandalın etkileri sürüyor

Jeffrey Epstein skandalının etkileri, ABD ve dünya siyasetinde de hissediliyor. Epstein’ın kurbanları, Epstein’ın suç ortaklarının ve suçlarının ortaya çıkarılması için mücadele ediyor.

Skandal, ABD’de cinsel istismar konusundaki farkındalığı artıran önemli bir olay oldu. Ancak dava, Epstein’ın suç ortaklarının ve suçlarının tam olarak ortaya çıkarılamaması nedeniyle birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Kamuoyuna yansıyan söz konusu listede B.K. isimli bir Türk kadının da olduğu iddiası dikkat çekerken, kadının kimliği ise merak konusu oldu.

Öte yandan ABD’yi sarsan ‘Jeffrey Epstein Adası’ skandalının yıllar önce Simpsonlar’da işlendiği video ise yine herkesi şoke etti. Yayınladıkları bölümlerle dünyada yaşanacak kilit olayları yıllar öncesinden bilen Simpsonlar isimli çizgi dizide ‘Epstein Adası’nın da yer aldığı ortaya çıktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.