25 Ekim 2022 WhatsApp çöktü mü? WhatsApp gruplara mesaj gitmiyor mu? İyi Haber - iyihaberim.com
DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

25 Ekim 2022 WhatsApp çöktü mü? WhatsApp gruplara mesaj gitmiyor mu?
828 okunma

25 Ekim 2022 WhatsApp çöktü mü? WhatsApp gruplara mesaj gitmiyor mu?

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta erişim problemi yaşanıyor. WhatsApp kullanıcıları, uygulama üzerinden gruplara mesaj gönderemiyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

ABONE OL
Ekim 25, 2022 10:57
25 Ekim 2022 WhatsApp çöktü mü? WhatsApp gruplara mesaj gitmiyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ, GRUPLARA NEDEN MESAJ GİTMİYOR?

WhatsApp uygulamasına 25 Ekim saat 09:55 sıralarından itibaren erişim sorunu yaşanmaya başladı.

 

Kullanıcılar gruplara mesaj göndermek ve almakta sorunla karşılaştıklarını  belirtiyorlar.

 

WHATSAPP NE ZAMAN DÜZELECEK?

Erişim sorunu hakkında henüz WhatsApp’dan bir açıklama gelmedi.

 

Konuyla ilgili olarak resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak…

 

Günümüz dünyasında WhatsApp kelimesini duyan herkesin kafasında ortak bir düşünce beliriyor: iletişim. Uygulama, program, yazılım gibi kelimelerden zerre kadar anlamayanların dahi beyinlerinde özdeşleştirdiği bu iki kavram sıra dışı bir geçmişi sahip. Toplam 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp her ne kadar Facebook çatısı altında faaliyet gösterse de esasında kurucularının Facebook ile ironik bir bağları var.

Hazırsanız Brian Acton ve Jan Koum isminde umutsuz iki genç girişimcinin “Reklamsız! Oyun yok! Hile yok!” ilkesiyle kurduğu ve ilk başta sadece o anki ruh halinizi paylaşabilmenize izin veren WhatsApp’ın tarihine doğru kısa bir serüvene çıkalım.

 

 

WhatsApp’ın kuruluş amacı neydi?

Dünyayı dolaşma fikriyle 20 yıldır çalıştıkları Yahoo’daki işlerini bırakan Brian Acton ve Jan Koum, kısa süre içinde birikimleri azalmaya başlayınca bu düşüncelerinden vazgeçip Facebook’a iş başvurusu yapmaya karar verdi. Ancak başvuruları kabul görmeyen gençlerin kafalarında kurduğu hesap planladıkları gibi gitmedi. Onlara yeni bir serüvenin kapılarını açacak dönüm noktası bu oldu.

 

Yaşayanlar mutlaka bilirler, ‘internetten iletişim’ kavramı bundan 10-12 yıl öncesine kadar yaygın değildi. Birtakım servisler ile yazılı mesajlaşma ve hatta görüntülü görüşmeler dahi gerçekleştirebilmek mümkündü ancak insanlar bunu tam anlamıyla içselleştirmemişlerdi. İletişim kurmak için baskın olan yöntem hala SMS/MMS teknolojileriydi.

2009 yılında kurulacak WhatsApp’a ilham verecek uygulamalar ise piyasada varlığını sürdürüyorlardı. Örneğin Facebook Messenger, zamanına göre sunduğu görüşme imkânlarıyla en çok tercih edilenler arasındaydı. Facebook dünya toplumunun iletişim alışkanlıklarını değiştirme yolunda emin adımlarla ilerlerken bu görevi devralacak bir girişimin ortaya çıkması an meselesi olmuştu.

 

Yıl 2009, WhatsApp 1.0 sahnede

Jan Koum, Ocak 2009’da satın aldığı iPhone’un daha çiçeği burnunda uygulama mağazası App Store’dan ilham alarak bu market sayesinde ulaşabilecekleri kitle potansiyelini öngörmüştü. Halihazırda eşi benzeri olmayan farklı bir şeyler denemek istiyordu: Dünyanın dört bir yanındaki insanların birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlayacak ama rakiplerinden kendisini bir noktada da ayrıştıracak.

Jan Koum’un aklına, kullanıcıların bireysel profillerine o anki ruh hallerini yazabilecekleri “durum” fikri geldi. Bunu kadim dostu Acton’a ileten Koum birlikte yoldaşları Alex Fishman’ın kapısını çaldılar. En nihayetinde bir iOS geliştirici olmadan bu işi yürütmek imkansızdı. Alex onları RentACoder.com isimli web sitesinden bulduğu Rus geliştirici Igor Solomennikov ile tanıştırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.