DOLAR 32,5925 0.24%
EURO 34,8104 0.41%
ALTIN 2.420,50-0,49
BITCOIN 21572840,25%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

2022 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü hangi ayda kutlanıyor?
306 okunma

2022 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü hangi ayda kutlanıyor?

Anneler Günü’nün ardından gözler Babalar Günü’nün tarihine çevrildi. 2022 yılında Babalar Günü’nün ne zaman olduğu ve hangi ayda kutlandığı merak konusu oldu. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü’nün ardından şimdi gözler Babalar Günü’nde. Bu özel günü sürpriz hediyeler ve güzel mesajlarla kutlamak isteyenler Babalar Günü tarihini araştırmaya başladı.

ABONE OL
Haziran 5, 2022 18:30
2022 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü hangi ayda kutlanıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anneler Günü’nün ardından gözler Babalar Günü’nün tarihine çevrildi. 2022 yılında Babalar Günü’nün ne zaman olduğu ve hangi ayda kutlandığı merak konusu oldu. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü’nün ardından şimdi gözler Babalar Günü’nde. Bu özel günü sürpriz hediyeler ve güzel mesajlarla kutlamak isteyenler Babalar Günü tarihini araştırmaya başladı.

 

 

Güzel hediyeler ve anlamlı sözlerle kutlanan özel günlerden biri olan Babalar Günü için geri sayım başladı. Anneler Günü’nün ardından Babalar Günü’nün hangi ayda olduğu ve ne zaman kutlanacağı merak konusu olmaya başladı. Peki, Babalar Günü ne zaman 2022? Babalar Günü hangi tarihte? Babalar Günü hangi ayda kutlanıyor? Babalar Günü nasıl ortaya çıktı? İşte tüm detaylar…

Babalar Günü Ne Zaman 2022?

Babalar Günü her yıl Haziran ayında kutlanmaktadır. Babalar Günü bu yıl 19 Haziran 2022 Pazar günü kutlanacaktır.

 

 

 

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Babalar Günü’nün hangi ayda kutlanacağı kadar bu özel günün nasıl ortaya çıktığı da merak edilen konuların başında geliyor. Bir Amerikan Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, tıpkı Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünür ve babasının da doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlar. Ancak bu çalışmalar o tarihe yetişemez ve kutlamalar Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelenir.

 

 

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Tarihler 1924’ü gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. 1972 yılında ise başkan Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edildi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.