Gündem

Son dakika asgari ücret zammında beklenen sonunda oldu! Yeni asgari ücret zam ile 5.900 TL olacak

Asgari ücret 2022, beklentilerin üzerinde yüzde 50.5 zam yapılarak 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükseldiği hatırlanıyor. Enflasyon oranı mart ayında yıllık yüzde 61.14’e çıktığında asgari ücrete ara zam tartışması gündeme gelirken yeni enflasyon oranı kapsamında asgari ücrete zam konusu yeniden gündeme geldi. Yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 69.97’ye, mayıs ayında ise yüzde 73.50’ye yükseldi. Peki Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Çok sayıda kişi tarafından asgari ücrete zam konusu her gün araştırılıyor.

 

 

 

 

Konu ile ilgili olarak enflasyon mart ayında yıllık yüzde 61.14’e çıktığında asgari ücrete ara zam tartışması gündeme gelirken yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 69.97’ye, mayıs ayında ise yüzde 73.50’ye yükseldi.

 

 

5 BİN 900 TL OLABİLİR

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda 6 aylık enflasyon oranının ise yüzde 39,67 olacağı bekleniyor. Bu noktada son enfşasyon verisine göre 6 aylık enflasyon belli olacak ancak zam yapılırsa ve yüzde 39 enflasyon oranında zam yapılırsa asgari ücretin 5.900 TL olması bekleniyor. Ancak asgari ücrete zam kesinleşmedi.

 

 

 

 

Konu ile ilgili olarak asgari ücrete en az yüzde 25 zam yapılırsa maaşların 5.316 TL olabileceği belirtilirken yüzde 30 zam yapılırsa 5.528 TL olabileceği belirtildi. Bunun yanı sıra yüzde 35 zam yapılırsa 5.741 TL, yüzde 40 zam yapılırsa 5.954 TL, yüzde 45 zam yapılırsa 6.166 TL ve yüzde 50 zam yapılırsa 6.379 TL olabileceği aktarıldı.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son açıklamasında asgari ücrete ara zam konusunda açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.”

 

 

iyihaberim

Recent Posts

Justin TV Fenerbahçe – Sivasspor Canlı Maçı İzleme linki! Taraftarium24, Selçuk Sports Canlı Maç İzleme linki!

Futbol heyecanını yaşarken, canlı maç yayınlarının kaliteli ve kesintisiz olması önemlidir. Bu noktada, futbolseverlerin ihtiyaçlarını…

2 hafta ago

Fenerbahçe – Sivasspor Canlı Maç İzleme linki! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports

Futbol severlerin merakla beklediği Fenerbahçe - Sivasspor maçı heyecanı doruklara çıkıyor. Bu önemli müsabakayı canlı izlemek isteyenler…

2 hafta ago

Taraftarium24 Fenerbahçe Adana Demirspor maçı canlı izle Şifresiz Bein Sport Justin TV Selçuk Sports Kralbozguncu Fb Adana canlı izle Netspor tv kaçak link

Fenerbahçe maçı canlı izle HD Fenerbahçe Adana Demirspor canlı maç izle Adana Fenerbahçe macini canli…

2 hafta ago

19 yaşındaki oğlum, 29 yaşındaki üvey annesiyle kaçtı!, Müge Anlı ile Tatlı Sert 22 Nisan 2024

Umut Bey, eşi Nagihan Hanım'ın kendisinden 8 yaşında küçük bir kızı olduğunu ve bu kızın…

2 hafta ago

Taraftarium24 Galatasaray Pendikspor (21.04.2024) Canlı Yayın | Beinsports CANLI İZLE Selçuksports Justin TV izle

Galatasaray Pendikspor maçı canlı izle. Galatasaray Pendikspor canlı izle Exxen YouTube World Turk TRT Spor…

2 hafta ago

Galatasaray – Pendikspor Canlı Maç İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports Canlı Maç İzle!

Futbolseverler için heyecan verici bir karşılaşma yaklaşıyor: Galatasaray ile Pendikspor arasındaki maç. Taraftarlar, bu mücadeleyi canlı olarak izleyebilmek için…

2 hafta ago