DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20626702,05%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Saatler Geri Alınacak Mı? Yaz ve Kış Saati Uygulaması Geri Gelecek Mi?
213 okunma

Saatler Geri Alınacak Mı? Yaz ve Kış Saati Uygulaması Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de kış saati uygulaması 2016 yılında kaldırıldı. Bu uygulama, her yıl Ekim ayının son hafta sonunda Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece saatler bir saat geri alınırdı. Peki Saatler Geri Alınacak Mı? Yaz ve Kış Saati Uygulaması Geri Gelecek Mi?

ABONE OL
Ocak 9, 2024 13:11
Saatler Geri Alınacak Mı? Yaz ve Kış Saati Uygulaması Geri Gelecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de kış saati uygulaması 2016 yılında kaldırıldı. Bu uygulama, her yıl Ekim ayının son hafta sonunda Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece saatler bir saat geri alınırdı. Peki Saatler Geri Alınacak Mı? Yaz ve Kış Saati Uygulaması Geri Gelecek Mi?

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının nedeni,

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının nedeni, gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamaktı. Ancak, uygulamanın bu hedeflere ulaşıp ulaşmadığı konusunda tartışmalar vardı. Bazı uzmanlar, uygulamanın enerji tasarrufuna olumlu katkı sağladığını savunurken, bazıları ise bunun etkisinin sınırlı olduğunu öne sürüyordu.

Kış saati uygulamasının

Kış saati uygulamasının kaldırılmasına ilişkin karar, 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Kararda, uygulamanın kaldırılmasının, vatandaşların yaşam düzenini kolaylaştıracağı ve sosyal hayatı olumsuz etkilemeyeceği belirtildi.

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından, Türkiye’de saatler artık yıl boyunca GMT+3 olarak sabit olacak.

Kış saati

Kış saati

Kış saati uygulaması geri gelecek mi?

 

Kış saati uygulamasının geri getirilip getirilmeyeceği henüz belli değil. Bu konudaki karar, gelecekte yapılacak değerlendirmelere göre verilecek.

Kış saati uygulamasının geri getirilmesi halinde, bu uygulamanın hangi tarihte başlayacağı ve nasıl uygulanacağı da henüz bilinmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.