DOLAR 32,5930 0.35%
EURO 34,8515 0.31%
ALTIN 2.506,830,92
BITCOIN 21047191,70%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Plan yapanlar dikkat! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Beklenen tarih geldi
222 okunma

Plan yapanlar dikkat! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Beklenen tarih geldi

ABONE OL
Ocak 1, 2024 17:01
Plan yapanlar dikkat! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Beklenen tarih geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar İstanbul’da ne zaman kar yağacak diye merak ediyor. İstanbul’a 2024 yılının ilk karının yağacağı tarih belli oldu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışının 10 Ocak 2024 Cuma günü akşam saatlerinde etkisini göstereceğini belirtti.

Prof. Dr. Şen, “Balkanlardan gelen soğuk hava kütlesi, İstanbul‘u etkisi altına alacak. 10 Ocak Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Kar yağışı, 11 Ocak Cumartesi günü de devam edecek. 12 Ocak Pazar günü ise kar yağışı etkisini yitirecek.” dedi.

Prof. Dr. Şen, kar yağışının il genelinde etkili olacağını belirterek, “Kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 20 santimetreye kadar ulaşabilir.” diye konuştu.

İstanbul’da kar yağışı beklentisi, vatandaşları da heyecanlandırdı. Vatandaşlar, kar yağışını fırsat bilerek, aileleriyle birlikte dışarıda vakit geçirmek için planlar yapmaya başladı.

Kar yağışı öncesi önlemler alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışı öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB, karla mücadele ekipleri, gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürecek.

İBB, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı. İBB’den yapılan açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olun. Lütfen, trafikte dikkatli olun ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın.” denildi.

Kar yağışı, turizmi de hareketlendirecek

İstanbul’da kar yağışı, turizmi de hareketlendirecek. Kar yağışı nedeniyle İstanbul’a turist akını yaşanması bekleniyor.

Kar yağışı, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini de daha da güzelleştirecek. Kar yağışı nedeniyle İstanbul’un tarihi yarımadası, Boğaziçi ve diğer turistik yerlerinde eşsiz manzaralar oluşacak.

Kar yağışı, İstanbul’da ulaşımda da aksamalara neden olabilir.

Kar yağışı, İstanbul’da ulaşımda da aksamalara neden olabilir. Kar yağışı nedeniyle toplu taşıma araçları, trafikte aksama yaşayabilir.

Kar yağışı nedeniyle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.