DOLAR 32,5848 0.21%
EURO 34,8411 0.49%
ALTIN 2.417,15-0,63
BITCOIN 2153834-0,08%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Denizli’de iki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi
338 okunma

Denizli’de iki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi

ABONE OL
Temmuz 8, 2022 22:00
Denizli’de iki doktoru rehin alan saldırgan tahliye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak ayında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan olayda, akşam saatlerinde bir hasta yakını kartıyla hastaneye giren 35 yaşındaki Uğur Çalışkan koridorda karşılaştığı Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Asistan tabibi Begüm Yağmur Bakkalcı’ya yönelerek parfüm satmak istedi. Sorularına cevap alamayan saldırgan daha sonra hekim odasına yönelen Bakkalcı’yı takip etti.

O sırada odada bulunan Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Asistan Doktoru Osman Gazi Sağlam, Çalışkan’ı dışarı çıkması istikametinde uyardı. Servisi terk etmediği ileri sürülen Çalışkan kapı anahtarını alarak odayı içeriden kilitledi. Anahtarı almak için çıkan arbedede Sağlam’ın bileği çatladı. Bu sırada saldırganın iki tabibe küfürler yağdırarak tehditler savurduğu öne sürüldü. Sağlam’ın anahtarı alarak kapıyı açmasından sonra ise Çalışkan gözaltına alındı.

‘MAHKEME ÖRNEK BİR KARARA HÜKMETMİŞTİ’

Olayın Denizli 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasında mahkeme örnek bir karara imza attı. Sözcü gazetesinden Selami Aydın’ın haberine nazaran, tabip odasını konut dokunulmazlığı kapsamında pahalandıran mahkeme sanığa taammüden yaralama, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal kabahatlerinden toplam 8 yıl 5 ay mahpus cezası verdi. Soruşturma sırasında çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından hür bırakılan Çalışkan daha sona tutuklanarak cezaevine konuldu. Taarruza uğrayan tabiplerin avukatı Engin Özkan, sanığın isimli sicil kaydının bulunduğunu ve birinci sefer hata işliyormuş üzere karar verildiğini belirterek cezanın artırılması tarafında üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

 

 

 

Mahkeme kararını hem sanık avukatları hem de doktorların temsilcisi istinafa taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi’nde yapılan yargılama sonunda Çalışkan’a alıkoymak kabahatinden 3 yıl 9 ay, hakaret hatasından ise 8 ay 22 gün ceza verildi. Mahkeme yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal hatalarından ise daha evvel verilen mahkumiyet kararlarının bozulmasına hükmetti. Sanık infaz düzenlemesinden faydalanarak tahliye edildi. Akına uğrayan doktorlardan Osman Gazi Sağlam, yaptığı açıklamada; “Ben çok endişelenmiyorum lakin ailem huzursuz oluyor. Bilhassa Konya’daki ataktan sonra daha da endişelendiler. Tahliye kararını onlara söyleyemedim. Beni bu üzüyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.