DOLAR 32,6036 0.27%
EURO 34,8037 0.38%
ALTIN 2.408,82-0,98
BITCOIN 21559240,12%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

E-Devlet TC Kimlik No İle Yeşil Kart Sorgulama Nasıl Yapılır?
475 okunma

E-Devlet TC Kimlik No İle Yeşil Kart Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yeşil kart maddi gücü olmayan kişilere ve bu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları kişilere verilen bir karttı. Ancak artık yeşil kart kullanımı ülkemizde bulunmamaktadır. Devlet yeşil kart kullanımının yerine 2012 yılından itibaren Genel Sağlık Sigortası sistemini getirdi. Bu yüzden artık SGK yeşil kart sorgulaması yapılmamaktadır.

ABONE OL
Haziran 30, 2022 13:00
E-Devlet TC Kimlik No İle Yeşil Kart Sorgulama Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak günümüzde bilinen adıyla yeşil kart sağlık alanı ile ilgili bir terim değildir. Yeşil kart artık motorlu taşıtlar için kullanılan bir terim halini almıştır. Yeşil kart nedir bu kart dahilindeki ülkeler arasında imzalanan, uluslararası bir geçerliliği olan ve herhangi bir kaza durumunda ülke mevzuatı ve limitleri kapsamında düzenlenen bir belgedir. Bu kartın amacı uluslararası seyahat eden bireylerin güvenliğini sağlamaktır. Ayrıca seyahat edilen ülkede bir kazaya neden olunduğu durumda kazadan hasar görenleri korumayı amaçlamıştır. Yeşil kart sigortası şu an 46 ülkede geçerlidir. Yeşil kart sigortasının geçerli olduğu ülkeler şunlardır;

 

 

TC kimlik no ile yeşil kart sorgulamanı için yapacağınız diğer işlemler E-Devlet şifrenizi ve T.C. kimlik numaranızı girmenizdir. Ardından sisteme giriş yap sekmesine tıklayınız, böylelikle TC kimlik no ile yeşil kart sorgulamanızı yapabilirsiniz.

 

 

E-Devlet TC Kimlik No İle Yeşil Kart Sorgulama İçinTIKLAYINIZ!

SBM TC Kimlik No İle Yeşil Kart Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden TC kimlik no ile yeşil kart sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bunun için 3 farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Bu seçeneklerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Biz size plaka ve T.C. kimlik no ile sorgulama işlemini anlattık.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.